Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijoje, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos trisdešimtmetį, kovo 10 dieną vyko netradicinė pilietiškumo pamoka „Būkime verti laisvės!“ (istorijos mokytoja G.Vasiliauskienė, choreografijos mokytoja A.Krivickienė). Lietuvių tautos kelias iki Nepriklausomybės atkūrimo nebuvo lengvas: teko iškęsti persekiojimus, neteisingus kaltinimus, paaukoti tūkstančius gyvybių, metų metus gyventi melo apsuptyje, baimėje ir nežinomybėje, kol sau ir pasauliui įrodėme, kad žmonės, suvienyti išsivadavimo ir nepriklausomybės siekio, yra neįveikiami. Pasak istorijos mokytojos metodininkės Gražinos Vasiliauskienės, laisvam žmogui sunku suprasti nelaisvę, o kartais net ir nelaisvę įveikęs žmogus laisvėje blaškosi. Šiandien gyvename laisvoje Lietuvos Respublikoje. Turime galimybę orūs stovėti tarp kitų tautų ir šalių. Esame laisvi ir pripažinti, turime tuo didžiuotis ir vertinti.

20200311_1 20200311_2 20200311_3 20200311_4 20200311_5 20200311_6

Sveikindami Lizdeikos gimnazijos bendruomenę su Lietuvos Respublikos valstybine švente, 2B ir 2D klasių gimnazistai priminė ne tik skaudžius mūsų tautai istorinius įvykius, gyvenimo TSRS sudėtyje akimirkas, bet ir atgimstančios tautos ryžtą ir užsispyrimą kovoje dėl Lietuvos laisvės. Turime būti dėkingi žmonėms, iškovojusiems laisvę mums, turime mokytis iš jų susitelkimo, vienybės ir suvokimo, kad tik bendromis pastangomis galime sukurti modernią ir klestinčią Lietuvą. Esame jauna valstybė, įveikusi nemažai iššūkių, dar ne vieną jų mūsų mažai tautai teks įveikti ir ateityje. Laisvė ne tik atveria daugiau galimybių, bet ir įpareigoja. Didžiuokimės, mylėkime, gerbkime, tikėkime, kurkime, mokykimės, dirbkime, kad iš tiesų BŪTUME VERTI LAISVĖS!

Lietuvių k. ir lit. mokytoja S. Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5