Get Adobe Flash player

Sausio 20 d. 14 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyko Respublikinio vyresniųjų klasių moksleivių rašinio ir esė konkurso, skirto Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metams, laureatų apdovanojimo ceremonija. Šiame renginyje dalyvavome ir mes: Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokinės Skirmantė Butautaitė, Skaistė Mačiulytė bei lietuvių kalbos mokytoja Laima Verbickienė.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka – pagrindinė didžiausią universalų fondą Lietuvos Šiaurės rytų regione sukaupusi moderni, įvairią kultūrinę veiklą plėtojanti biblioteka. Prieš renginį ekskursijos metu turėjome galimybę pasižvalgyti po biblioteką, kuri nustebino mus savo jaukumu, erdvumu ir šiuolaikiškumu. Biblioteka- įspūdingo dydžio pastatas, renovuotas prieš keletą metų, senasis pastatas sujungtas su naujuoju, didžiulės erdvės, kurias puošia dailininkų paveikslai, stiklinės lubos, todėl visur šviesu ir jauku. Bibliotekoje dirba labai malonūs ir paslaugūs darbuotojai.

Renginio pradžioje skambėjo ištraukos iš moksleivių darbų, vėliau sveikinimo žodį tarė užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius, Panevėžio miesto meras, kiti vertinimo komisijos nariai, kurie pasidžiaugė moksleivių branda, patriotiškumu, kūrybingumu. Apdovanojimus įteikė užsienio reikalų viceministras, kuris taip pat buvo ir komisijos pirmininkas. Visi nominantai, kurių buvo daugiau nei šešios dešimtys, ir juos rengę mokytojai buvo apdovanoti ne tik įspūdingais padėkos raštais, bet ir Seimo ženkliukais, knygomis ir kompaktu ,,Lik, kur esi“, kurį įteikė Juozo Urbšio visuomeninės minties ir kultūros centras. Konkurso laureatai kviečiami apsilankyti į Užsienio reikalų ministerijoje.

 

Skirmantė Butautaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7