Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijoje jau ne vienerius metus gyvuoja tradicija pirmąją gegužės savaitę minėti kaip Europos dienos savaitę. Gimnazijoje ir už jos ribų vyksta įvairūs su Europos Sąjunga susiję renginiai. Šiais metais susidariusi situacija pakoregavo lizdeikiečių planus, tačiau kai kurie renginiai persikėlė į virtualią ervę ir tradicija buvo išsaugota. Istorijos ir pilietiškumo pamokose mokiniai domėjosi Europos šalių istorija, kultūra, tradicijomis, politika, žaidė dabartiniu metu populiariu tapusį kahoot apie ES. Pirmųjų klasių gimnazistai kūrė virtualias ES „vizitines koreteles“, surašydami pačią svarbiausią informaciją apie Europos Sąjungą. Taip pat mokiniai kūrė Europos dienai skirtus sveikinimo atvirukus. Ketvirtųjų klasių gimnazistai dalyvavo pamokoje – paskaitoje „Kas ta Europos Sąjunga?“ Ją mokiniams vedė Jaunimo Europos komandos narys, trečiokas gimnazistas Dovydas Paškauskas.

kava es kava nijols b. kava sandros kava ugn4s kava atvirukai

Taip šiais metais kitoks buvo ir Europos egzaminas – mokiniai jį sprendė internetu. Rezultatai nudžiugino – Ugnė Krivickaitė ir Ugnė Ponelytė surinko taškų maksmumą – 10. Egzamino organizatoriai informavo, kad geriausiai mokykloje egzaminą išlaikęs mokinys yra automatiškai užregistruojamas antram egzamino etapui, kuris vyks gegužės 19 d. internetu.

Europos diena taip pat buvo paminėta netradiciškai – sveikinimai buvo siunčiami internetu su Europos dienos solidarumo kavos puodeliu. Prie šių sveikinimų prisidėjo ir Lizdeikos gimnazijos MEPA projekto ambasadoriai, gimnazijos mokytojai. Kūrybiškumas, naujos, kitokios netradicinės idėjos paminėti Europos dieną ir bendradarbiavimą dar kartą parodė mūsų visų vienybę ir solidarumą.

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja, MEPA ambasadorė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13