Get Adobe Flash player

Gegužės 8 d. jau vienuoliktą kartą Lietuvos gyventojai tikrinosi žinias apie Europos Sąjungą. Tradicija tapusiame žinių konkurse „Europos egzaminas“ dalyvavo 24 tūkstančiai žmonių, kurie pirmąkart egzamine varžėsi tik internetu. Egzamine dalyvavo mokiniai iš 546 mokyklų ir 101 organizacija. 244 Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai laikė testą ir gimnazija tapo viena iš 6 masiškiausiai egzamine dalyvavusių mokyklų.

Gegužės 19 d. internetu įvyko „Europos egzamino“ antrasis etapas, kuriame dalyvavo virš 600 dalyvių (mokiniai, organizacijų atstovai ir individualūs dalyviai, geriausiai pasirodę pirmame egzamino etape). Lizdeikos gimnazijai atstovavo 2C klasės mokinė Ugnė Krivickaitė. Ji sėkmingai atliko užduotis ir pateko į finalą, kuriame dalyvavo tik 50 žmonių.

Birželio 1 dieną „Europos egzamino“ finalas pirmą kartą vyko virtualiu būdu. Dalyviams finalo metu reikėjo atsakyti į 20 klausimų, už kuriuos iš viso buvo galima surinkti 24 taškus. Mūsų gimnazijos mokinė Ugnė Krivickaitė įveikė tris nelengvus Europos egzamino etapus ir buvo viena iš 24 mokinių, dalyvavusių finale. Ugnė dar tik 2-okė, bet jau varžėsi su garsiausių Lietuvos gimnazijų mokiniais. Šį kartą prizinės vietos gimnazistė nelaimėjo, bet garsino Lizdeikos gimnaziją respublikoje, pasisėmė žinių apie Europos Sąjungą, turininga veikla paįvairino nuotolinį mokymą.

Dalyvauti „Europos egzamine“ ir laimėti tikrai verta, nes finalininkai buvo apdovanoti prizais: pažintinėmis kelionėmis į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje, „Lux Express“ kelionės bilietais į Rygą, Varšuvą ir Taliną, kvietimais į progreso ir inovacijų konferenciją „LOGIN 2020“, diena Nyderlandų Karalystės ambasadoje. „Europos egzaminą“ organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Ana Savickienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5