Get Adobe Flash player

Šių metų birželio 16 d. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bendruomenė, vykdydama projektinę veiklą, surengė Darnaus vystymosi tikslų foto medžioklę Radviliškio mieste ir rajone. Foto medžioklės dalyviai galėjo užfiksuoti 17 objektų ar reiškinių, kurie atspindėtų kaip radviliškiečiai tvarkosi ir siekia įgyvendinti Darnaus vystymosi tikslus (DVT).

rasa_laimute img_1563 20200619_1 20200619_2

Daugiau kaip prieš 25 metus žengti pirmieji žingsniai siekiant pasaulyje įtvirtinti darnų vystymąsi. Darnaus vystymosi tikslai numato konkrečius veiksmus besivystančioms ir išsivysčiusioms šalims, o veiksmų spektras apima visas tris darnaus vystymosi dimensijas – ekonominę, socialinę, aplinkosauginę. Jungtinės tautos 2015 metais priėmė JT Darnaus vystymosi darbotvarkę 2030, kurioje nustatyti 17 universalių, pasaulinių ir tarpusavyje susijusių darnaus vystymosi tikslų (DVT), apimančių daugelį politikos sričių ir skirti įgyvendinti iki 2030 m.

Lizdeikos gimnazijos mokytojų komanda, siekdama, kad esminis Darnaus vystymosi darbotvarkės 2030 principas „nepalikti nei vieno nuošalyje“ būtų įgyvendinamas, vykdo įvairias veiklas, moko, informuoja dalyvauja įvairaus pobūdžio renginiuose. Foto medžioklės uždavinys – buvo įgyvendinti DV darbotvarkės 2030 tikslą apjungiant kuo daugiau mokinių, mokytojų, tėvų. Tai ir pilietiškumo, atsakingo požiūrio pamoka. Ieškodami DVT kiekvienas galime pamatyti ko trūksta mūsų rajonui, kokias sritis galėtumėm dar tobulinti.

DVT medžioklėje tik 3 komandos rado visus 17 objektų, kitos po 1–4 objektus. Tai dar kartą įrodo, kad apie tai turime kalbėti, gal būt keistis ir keisti savo aplinką, stengtis būti atsakingais ir pilietiškais.

Darnios komandos vardu Jolanta Kvedarienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11