Get Adobe Flash player

JAV ambasada, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos vaikų ir jaunimo centru, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos negalios organizacijų forumu, pakvietė visus 9–12 klasių moksleivius dalyvauti žmogaus teisėms skirtame vaizdo klipų konkurse „Žmonių su negalia teisės – tai žmogaus teisės“. Konkurso dalyviai turėjo pateikti 2–3 minučių trukmės vaizdo klipą lietuvių ar anglų kalba, kuriame pasidalintų savo asmenine patirtimi ir kūrybiškai pristatytų idėjas apie neįgaliųjų teises, atskleistų kaip svarbu į neįgaliųjų teises Lietuvoje žvelgti per žmogaus teisių prizmę.

20201214_1

Radviliškio Lizdeikos gimnazistai, paskatinti mokytojų Ingos Zabulienės ir Ingos Veberienės, konkursui pateikė savo kūrinį „Laiptai“. Vaizdo klipus vertino komisija, sudaryta iš JAV ambasados, Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, Lietuvos moksleivių sąjungos, Lietuvos negalios organizacijų forumo atstovų ir socialinės žiniasklaidos ekspertų. Komisija vertino pateiktų vaizdo klipų turinį ir gebėjimą išreikšti idėjas ir įžvalgas.

Gruodžio 10 dieną trečiajame kasmetinio Nacionalinio žmogaus teisių forume buvo paskelbti konkurso laimėtojai. Džiaugiamės, kad nors ir nelaimėjome pagrindinio prizo, bet susilaukėme ypatingo komisijos dėmesio. Radviliškio Lizdeikos gimnazistų darbas „Laiptai“ buvo viešai rodomas Nacionalinio žmogaus teisių forumo metu ir yra patalpintas JAV ambasados socialinių tinklų paskyroje. Konkurso nugalėtojus pasveikino JAV ambasadorius Robert S. Gilchrist ir kultūros atašė Caitlin Nettleton. Ambasadorius palinkėjo mokiniams visada turėti didelių svajonių ir imtis veiksmų, kad Lietuva kaip valstybė ir kad visuomenė priimtų žmones su negalia gyventi nepriklausomai ir oriai.

Radviliškio Lizdeikos gimnazistų konkursinis darbas: https://youtu.be/H3iF4KJ6sOc

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9