Get Adobe Flash player

Vasario 12 d. Lizdeikos gimnazijos abiturientai ir mokytojai dalyvavo istorijos pamokoje-susitikime su europarlamentare Vilija Blinkevičiūte. Susitikimas vyko virtualiai, EP narei tiesiogiai bendraujant iš Briuselio, kuriame ji dirbo visą savaitę. Europos parlamentas dirba nuotoliniu būdu, tik išskirtiniais atvejais jo nariai atvyksta kuriam laikui į vieną iš savo darboviečių. Šią savaitę vyko Europos Parlamento plenarinė sesija, kurioje buvo kalbama apie ES vakcinų strategijos įgyvendinimą, Astravo AE veiklos stabdymą, tai yra nepradėti jos komercinės veiklos be ES saugos rekomendacijų įgyvendinimo, ES ekonomikos gaivinimo fondo tvirtinimą ir kitus svarbius klausimus.

20210215_120210215_2

Susitikime Vilija Blinkevičiūtė papasakojo, kaip šiandien dirba EP institucijos, kokie taikomi reikalavimai pandemijos metu. Taip pat ji paminėjo, kad Briuselyje, kaip ir visoje Belgijoje, dirba mokyklos, vaikai mokosi, nors kirpyklos, grožio salonai, sporto klubai dar neveikia. Europarlamentarė pripažino, kad gyvi susitikimai jai yra daug malonesni nei virtualūs, ir ji tikisi, kad greitai, o ypač dabar, įsibėgėjant skiepijimo procesui, bus galima vėl grįžti į mums visiems įprastą gyvenimo ritmą. Paminėta ir Didžiosios Britanijos situacija po Brexit – ką reikės daryti, jei jauni žmonės iš kitų šalių norės studijuoti ir dirbti Jungtinėje Karalystėje. Taip pat Vilija Blinkevičiūtė pasidžiaugė, kad Europos Parlamentas kartu su ES valstybėmis narėmis susitarė dėl naujo programos „Erasmus+“ etapo 2021–2027 m. Džiugu, kad ne viename šios švietimo programos projekte taip pat sėkmingai dalyvavo ir dalyvauja lizdeikiečiai.

Abiturientai ir mokytojai pateikė klausimus apie paskutinius įvykius, susijusius su ES ir Rusijos santykiais, taip pat buvo įdomu sužinoti, ar Briuselyje stiprios antvakserių pozicijos, koks europarlamentarės požiūris į neskiepijimą tų žmonių, kuriems greitaisiais testais buvo nustatytas tam tikras antikūnių kiekis organizme. Mokinius pradžiugino faktas, kad Europarlamente yra nemažai moterų ir tas skaičius pamažu didėja.

Atsisveikindama Vilija Blinkevičiūtė pasveikino visus su artėjančia Lietuvos Nepriklausomybės diena, palinkėjo mylėti savo gimtinę ir būti vieningiems, nes tik vieningi esame stiprūs. Mokiniai pamoką-susitikimą įvardino kaip informatyvų ir įdomų, nes, jų nuomone, susitikimo viešnia labai jaunatviška ir šiuolaikiška, laisvai bendraujanti, viską paprastai ir aiškiai išdėstanti ir suprantanti, kad kalba su jaunais žmonėmis.

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9