Get Adobe Flash player

„Tikros juodos naminės duonos neiškepsi be raugo, o šalies ateities nesukursi be praeities,“ – teigia žurnalistė, rašytoja E. Juodvalkė. Tik savo krašto istorijos pažinimas ir gebėjimas vertinti tautos ryžtą kovoje dėl laisvės leidžia kreipti ateitį prasmingu ir teisingu keliu. Minėdami partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną, Lizdeikos gimnazijos mokiniai, besimokantys Krašto gynybos, kartu su Radviliškio šaulių 601 kuopos šauliais aplankė istorines vietas, įamžinusias partizanų gyvenimo pėdsakus: paminklinį akmenį, žymintį šioje vietoje buvusį partizanų bunkerį-slėptuvę Mažuolių miške ir atminimo kryžių partizanų ryšininkui, trijų partizanų tėvui Vincentui Šniuoliui, paminklą žuvusiems už tėvynės laisvę partizanams Miežaičių kaime ir Lietuvos partizanų kapavietę Radviliškio naujosiose kapinėse. Radviliškio rajone yra ir daugiau lankytinų vietų, menančių partizaninį judėjimą, šiandien, gegužės 16 dieną, pasirinktos aplankyti tik kelios iš jų.

nuotr1 nuotr2 nuotr3 nuotr4 nuotr5 nuotr6 nuotr7 nuotr9 nuotr10 nuotr11

Pokario laikas yra pažymėtas skausmingais įvykiais ir netektimis, tad labai svarbu, kad dabartinė karta nepamirštų laisvės kovotojų ir gerbtų jų atminimą. LŠS Šiaulių apskrities generolo P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės 601 šaulių kuopos vado, Krašto gynybos mokytojo Nerijaus Kazlausko pasakojimas prie istorinių objektų apie partizanines kovas ir ginkluoto antisovietinio pasipriešinimo dalyvius paskatino susimąstyti apie praeitį, dar giliau domėtis savo tautos laisvės kovų istorija. Juk praeitis įprasmina dabartį.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6