Get Adobe Flash player

Radviliškio miesto kultūros centre rugsėjo 12 dieną sveikuolių klubo „Atgaja“ iniciatyva vyko tradicinė sveiko maisto šventė „Gyvenimas kitaip. Lietuviškas rudenėlis“. Šventėje jau ne pirmus metus dalyvauja ir Lizdeikos gimnazija. Šiemet lizdeikiečių arbatos klubas „Romantiškos arbatėlės“ apdovanotas už netikėtai atrastus arbatos skonius.

20210914_1 20210914_2 20210914_3 20210914_4 20210914_5 20210914_6 20210914_7 20210914_8 20210914_9 20210914_10

Lizdeikiečiai šventės dalyviams ne tik pasiūlė paragauti įvairių (dygliuotojo šaltalankio lapų, graikinio riešutmedžio, sodo bei vaidilučių) arbatų, bet ir supažindino su įvairiomis vaistinėmis žolėmis bei augalais, kuriuos tinkamai apdorojus galima naudoti arbatoms. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė Sodo arbata, kurią sudaro fermentuoti vynmedžio, vyšnios ir juodojo serbento lapai. Degustuojant arbatas biologijos mokytoja Asta Šmukštienė papasakojo apie žoliavimą, augalų vaistines savybes, augalų apdorojimą ir paruošimą. Mokytojos pasakojimą iliustravo parodėlė – arbatoms tinkamų augalų medis. Antrokės gimnazistės šventės dalyviams padėjo susikurti savosios arbatos rinkinuką – tam buvo paruošti nedideli šokoladinės ir paprastosios mėtos, čiobrelių, ramunėlių, pelyno, raudonėlio ir kitų vaistažolių kuokšteliai, kadagio ir šaltalankio, aviečių ir žemuogių šakelės ir uogos. Labiausiai susidomėjusiems mūsų ruoštomis arbatomis ar žolynais padovanojome po „Žynio arbatos“ pakelį.

Taigi, šventėje ne tik kitus vaišinome, bet ir patys skanavome kitų miesto ir rajono kolektyvų paruoštų vaišių, atradome daug ir įvairių skonių ir sveiko maisto receptų. Be to, išklausėme ir garsaus Lietuvos žolininko Mariaus Lasinsko paskaitą „Imuniteto stiprinimas vaistažolėmis“. Belieka tik įgytas žinias pritaikyti savo gyvenime ir džiaugtis tiek fizine, tiek emocine sveikata.

Sandra Karenauskienė, lietuvių k. ir lit. mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8