Get Adobe Flash player

2012-01-30 Nežinia, kas tikrieji jo išradėjai. Gal kinai, dar ikikrikščioniškąjame laikotarpyje, o gal romėnai – pirmajame mūsų eros amžiuje. Keistas ir paslaptingas kiekvienų namų apyvokos daiktas.
Didžiuliai veidrodžiai atrodo kaip langai į atvirkščią pasaulį. Veidrodžiai paslepia posūkius, veidrodžiai sukuria koridorių antrininką. Du vienas prieš kitą pastatyti veidrodžiai kuria į begalybę nueinančius, niekur nesibaigiančius pasaulius.  Veidrodžiai baugina. Nejauku prietemoje pasilikti vienam veidrodžių apsuptyje. Tarsi veidrodžiai būtų gyvi daiktai, nebylūs liudininkai, tyliai traukiantys į save vaizdus, įspūdžius. Veidrodžiai naudojami burtams, magijai.
Apsipratome su veidrodžiais. Pavertėme juos paprastais daiktais. Jie lydi mus visą gyvenimą. Tačiau reikia daug laiko, kol mažas vaikas supranta: ,,Tai, kas ten atsispindi, esu AŠ“.   
O kiek laiko turi prabėgti, kad prieš veidrodį sustotum ne plaukus susišukuoti, grimasą parodyti, pasisukioti su nauju rūbu ..., o nutvieskus minčiai: ,,KAS AŠ ESU? Kokį mane mato kiti? Ar esama ryšio tarp mano išvaizdos ir to, kuo aš jaučiuosi esąs?“
Išnaudokime veidrodžius kaip instrumentus save pažinti?


Ina Bajarauskaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10