Get Adobe Flash player

20211008_1 Spalio ketvirtąją dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje buvo organizuota edukacija 1H, 1RG, 1R ir 2A klasių mokiniams „Vaisinga meilė“. Su mokiniais susitikti atvyko Goda Šedvilaitė ir Martynas Asakavičius, lytiškumo ugdymo lektoriai, „Kultūros paso“ edukatoriai.


Vaikinams lektorius Martynas Asakavičius papasakojo apie apvaisinimo procesą, rodė, kaip vyksta gimdymas, atskleidė, kokias pasekmes turi abortas. Kalbėjo apie vyrų ir moterų lytinių organų savybes, aptarė, kokios apsisaugojimo priemonės yra veiksmingos.

Su merginomis bendravusi akušerė Goda kalbėjo apie moterų ir vyrų vaisingumą, lytinius santykius, kada jie sėkmingi, kokios galimos pasekmės, taip pat labai įdomiai pristatė vaisiaus vystymąsi, gimimą. Visoms sukėlė labai daug gerų emocijų, kai akušerė parodė muliažus, kaip atrodo kelių savaičių vaisius, kokio jis dydžio, ūgio, netgi svoris buvo kaip tikro vaikelio. Muliažai apstulbino merginas, nes buvo beprotiškai tikslūs. Po to akušerė pasakojo mokinėms apie sunkų, bet gyvybiškai svarbų akušerės darbą. Ši profesija reikalauja mokėti bendradarbiauti su tėvais, kurie turi daug pageidavimų, be to, šis darbas reikalauja emocinio stiprumo, nes priimti naujagimį yra didžiulė emocijų bomba. Tačiau visi sunkumai tampa menki, kai suvoki, kad padedi ateiti naujai gyvybei į laukiančias ir mylinčias tėvų rankas.

1H klasės gimnazistai Vainius Barsys, Klaudija Barauskaitė, Akvilė Korsakaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8