Get Adobe Flash player

20211024_1 Radviliškio Lizdeikos gimnazijos darbuotojai rugsėjo–spalio mėn. aktyviai dalyvavo Radviliškio kultūros centro iniciatyva organizuotoje neformaliojo suaugusiųjų švietimo mokymosi programoje „Gamtos ir molio sintezė“. Mokymus vedė „Menojos“ Šiaulių skyriaus vadovė, edukatorė Daiva Stakvilevičienė. Skirtingų dalykų mokytojai, psichologė, bibliotekininkė savo kūrybinius sumanymus įgyvendino lipdydamos iš molio pasirinktos formos indelius, dekoravo juos gamtinės tematikos detalėmis ir papuošė viena iš moderniųjų technologijų – aukso dekoru.

Kiekvienas molio dirbinys yra savitas, išraiškingas, kiekvienas jį lipdęs žmogus tarsi pasakoja kitą istoriją, pasirinkdamas skirtingas dekoravimo detales, kitaip jas dėliodamas, komponuodamas. Toks atitrūkimas nuo kasdienybės ir pasinėrimas į slėpiningą meno pasaulį tarsi išlaisvina žmogaus mintis, pažadina kūrybines galias ir skatina tobulėti. Iš tiesų, jau kurį laiką gyvename tokioje chaotiškoje ir įtemptoje realybėje, o dalyvaudami programoje turėjome galimybę tiesiog nurimti, susikaupti ties molio dirbiniu, atskleisti, parodyti save visiškai kita forma, kartu maloniai ir smagiai pavakoroti.

Lizdeikos gimnazijos bibliotekoje spalio mėn. – molio dirbinių paroda.

Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7