Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje 2020–2021 mokslo metais įgyvendintas projektas „Sveikatos versmės“, finansuojamas Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Vienas iš šio projekto tikslų – didinti darbingumą, mažinti stresą, stiprinti imunitetą. Todėl baigiamajam projekto etapui pasirinkta pažintinė išvyka į Kauną, integruojant biologijos, sveikos gyvensenos bei lietuvių kalbos ir literatūros mokomuosius dalykus, įtraukiant mokinius į aktyvias patirtinio ugdymo veiklas.

20211110_1 20211110_2 20211110_3 20211110_4 20211110_5 20211110_6 20211110_7

Pirmiausia 2B klasės mokiniai dalyvavo Kauno tvirtovės VII forto edukacinės laboratorijos programoje „Kraujas – gyvybės tėkmė“. Aprūpinti tikriems mokslininkams reikalinga apranga ir prietaisais, programos dalyviai, padedami dviejų vedėjų, atliko įvairius eksperimentus: stebėjo ir patys pagamino kraujo preparatą; susipažino su ypatingos svarbos cirkuliuojančiu organizmo jungiamuoju audiniu – krauju. Jaunieji tyrėjai pritaikė turimas žinias apie kraujo kilmę, jo sandarą, sužinojo, kokios svarbiausios kraujo atliekamos funkcijos, bei pamatė, kuo žmogaus kraujas savo sandara skiriasi nuo kupranugario ar vištos kraujo. Naudodamiesi mikroskopu, aptarė kraują mikroskopiniu lygiu, praturtindami savo suvokimą apie mūsų aplinką ir pasaulį.

Kita kelionės dalis – literatūrinis Kaunas. Naudojantis maps programa buvo sukurtas maršrutas po Kauno senamiestį, aplankant istorines-literatūrines vietas, menančias žymius lietuvių literatūros kūrėjus – vyskupą Motiejų Valančių, poetą prel. Joną Mačiulį-Maironį, prozininką, visuomenės veikėją Juozą Tumą-Vaižgantą. Naudodamiesi walk15 mobiliąja programėle, keliaudami literatūriniu maršrutu, įveikėme beveik 4 kilometrų trasą. Taip užaugindami virtualius medžius ir pagilindami savo supratimą apie žmogaus veiklos poveikį gamtai.

Akivaizdu, kad aktyvi integruota edukacinė veikla patraukli mokiniams, žadina smalsumą ir didina motyvaciją mokytis, tyrinėti, pažinti, skatina tobulėti ir, žinoma, praturtina žiniomis, įgytomis per patirtį.

Lionė Semeniukienė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien27
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę27
mod_vvisit_counterŠį mėnesį27