Get Adobe Flash player

Lapkričio mėnesį Lizdeikos gimnazijoje organizuojama Tyrėjo diena. 1H klasės mokiniai šios dienos veiklas suplanavo Kaune. Pirmiausia atvykome į Kauno tvirtovės VII forte įsikūrusį Neformaliojo vaikų švietimo daugiafunkcį centrą. Čia turėjome dvi edukacijas: „Šalčio kerai“ ir „Šviesos magija“. „Šalčio keruose“ susipažinome su žemų temperatūrų medžiagomis, sužinojome skysto azoto temperatūrą, pamatėme, kas atsitinka medžiagą įdėjus į skystą azotą. Sužinojome apie sausą ledą, taip pat iš jo gaminome debesis. „Šviesos magijoje“ iš specialių medžiagų gaminome šviečiančius tirpalus. Išsiaiškinome, kokie slapti žymėjimai yra naudojami ant banknotų ir vairuotojo pažymėjimo. Be to, gaminome šviečiančius šlykštukus. Edukacijų metu pagilinome savo chemijos, fizikos žinias, turėjome galimybę prisiminti atomo sandarą ir jame vykstančius procesus.

20211122_1 20211122_2 20211122_3 20211122_4 20211122_5 20211122_6 20211122_7

Nacionaliniame Kauno dramos teatre pagal Kultūros paso programą turėjome „Improvizacijos dirbtuves“ su aktoriumi Mariumi Karoliu Gotbergu. Susitikimo metu žaidėme teatrinius žaidimus, lavinome saviraišką, turėjome galimybę kurti istorijas ir darėme nedidelius etiudus. Tai buvo puiki galimybė susipažinti ne tik su teatru, bet ir su klasės draugais, mokytis tolerancijos ir bendradarbiavimo.

Grįžome pilni įspūdžių – tai buvo įdomiai ir prasmingai praleistas laikas.

Kamilė Aksinavičiūtė ir Ema Linkevičiūtė, 1H klasės gimnazistės

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4