Get Adobe Flash player

Metų ekonomikos forumas – tai didžiausias ir tradicinis Lietuvos pramoninkų konfederacijos organizuojamas renginys „Kaip neatsilikti konkurencingumo greitkelyje: sparti transformacija ir skaitmenizavimas“. Jame didžiausias dėmesys buvo skirtas verslui ir jo ateities klausimams. Dabartinių technologinių permainų eroje Europa ir jos įmonės turi dėti daug pastangų, kad įveiktų kylančius globalius ir technologinius iššūkius. Forume verslo ir politikos lyderiai ieškojo atsakymų, kuo grįsti savo transformacijos kelią, kad išliktų konkurencingi rinkose, skyrė dėmesį žalumo, skaitmenizavimo, konkurencingumo ir verslo lyderystės temoms. Forume dalyvavo Lietuvos verslo, politikos lyderiai, pranešėjai iš Pasaulio ekonomikos forumo BUSINESSEUROPE, Europos komisijos.

20211201_4 20211201_5 20211201_6 20211201_7 20211201_8 20211201_9 20211201_10 20211201_11 20211201_12

Lizdeikos gimnazijos mokiniai kaip Lietuvos Junior Avchivement programos dalyviai turėjo išskirtinę galimybę dalyvauti forume ir susipažinti su ekonomikos transformacijos gairėmis tiesiogiai iš Pasaulio, Europos verslo ir politikos lyderių. Šia galimybe susidomėjo gausus būrys I–IV klasių gimnazistų, kurie domisi ateities perspektyvomis. Mokiniai, norėdami dalyvauti šiame renginyje, turėjo rašyti motyvacinius laiškus. Gimnazistai savo laiškuose brandžiai ir argumentuotai dėstė mintis, kodėl jiems reikia domėtis ekonomika. Viename iš laiškų rašoma: „Jaunas žmogus turi suprasti ekonomiką ir jos svarbą mūsų gyvenime. Juk ateis laikas, kai mes turėsime mokėti mokesčius, priimti sprendimus, kur investuoti, kaip neprarasti uždirbtų pinigų bei kaip mokėti skirti būtinąsias prekes nuo nereikalingų išlaidų.“ Taigi, tai rodo, kaip atsakingai gimnazistai žiūri į ateitį.

Forumas buvo puiki galimybė mokiniams ne tik pasiklausyti pasaulio ekonomikos lyderių, bet ir patobulinti anglų kalbos žinias. Smagu, kad Lizdeikos gimnazijoje mokosi motyvuoti, žingeidūs, globaliais ir technologiniais iššūkiais besidomintys mokiniai.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Danutė Bitytė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11