Get Adobe Flash player

Pomėgis (hobis) – tai veikla, kurią žmogus pats pasirenka atsižvelgdamas į savo skonį, gebėjimus ir talentą, ir ja mėgaujasi. Pasak Filadelfijos (JAV) Temple Universiteto medicinos mokyklos tyrėjų, užsiėmimas hobiu stimuliuoja sritis smegenyse, kurios atsakingos už mintis ir jausmus apie požiūrį į gyvenimą. Pozityvi stimuliacija, atsirandanti užsiimant mėgstama veikla, skatina pozityvius jausmus ir mintis. Hobis taip pat gali padėti pagerinti gebėjimą susitelkti į tam tikras užduotis. Užsiimdamas mėgstama veikla žmogus išsikrauna, bent laikinai pamiršta nerimą keliančias darbo ar asmenines problemas. Pomėgis tampa tarsi ramybės oaze nuolat skubančiame gyvenime. Mezgimas yra lyginamas su meditacija, atsipalaidavimo būdu. Mezgimas – tai ne tik puikus būdas pabėgti nuo kasdienės įtampos, bet ir siekis tęsti protėvių tradicijas bei puoselėti savo kultūrą.

20211213_1 20211213_2 20211213_3 20211213_4 20211213_5 20211213_6 20211213_7 20211213_8

Lizdeikos gimnazijos bibliotekininkės V. Kondratenko padrąsinta gimnazijos psichologė Reda Maselskienė pateikė bendruomenei savo megztų žaislų kolekciją „Sugrįžki vaikystėn“. Pasak Redos, mezgimas jai „poilsis, naujų kompetencijų įgijimas, terapija, kai reikia skaičiuoti – atitolinanti senatvinius procesus, kai įdarbinamos smegenys“. Kadangi Reda nemėgsta tuščiai leisti laiką, tai prieš pusmetį nusprendė išbandyti žaislų mezgimą, kuris netikėtai virto mėgstamu hobiu. Savo nauju pomėgiu psichologė pasidalino su 4C klasės mokine Kamile Sakalauskaite, kuri taip pat mėgsta megzti žaislus. Gimnazijos bibliotekoje įrengtoje parodoje galima pamatyti įvairaus dydžio megztus žaislus: kiškučius, meškiukus, pelytę, šuniuką, vėžliukus, gyvatę ir kt. Žaislai ne tik minkšti, purūs, spalvoti, bet ir labai žaismingi.

Bendruomenė noriai lankė ir džiaugėsi išskirtine žaislų kolekcija, kuri ne vieną nukėlė į jų pačių vaikystę, kai žaisdavo su rankų darbo žaislais. Norime padėkoti auksarankėms už tokią gražią prieškalėdinę parodą, kuri ne vieną lankytoją labai nudžiugino.

Valia Kondratenko, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos vyr. bibliotekininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4