Get Adobe Flash player

susitikimas su v. raskeviiumi Gruodžio 8 dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai susitiko su LR Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininku T. V. Raskevičiumi. Į susitikimą, kuris vyko nuotoliniu būdu, sugužėjo patys vyriausieji gimnazistai – ketvirtokai. Seimo narys kalbėjo apie žmogaus teises ir jų pažeidimus , apie Seimo Žmogaus teisių komiteto darbus. O paskui prasidėjo diskusija. Klausimų buvo daug ir įvairių. Jaunimui viskas įdomu: ką reiškia laisvė? Kaip susiję žmogaus teisės ir alkoholio, narkotikų draudimo įstatymai? Kada bus galima tikėtis lygių teisių Lietuvoje visiems? Kodėl prisijungė prie LGBT bendruomenės? Ar mokykloje neteko patirti patyčių? Ar Stambulo konvencija pažeistų piliečių teises? Kokie nauji įstatymai šiuo metu svarstomi Seime? Kokių šalių pavyzdžiu kuriamas partnerystės įstatymas?

Visų klausimų ir neišvardinsi. T. V. Raskevičius įdomiai atsakinėjo į gimnazistų klausimus. Jaunas ir charizmatiškas pašnekovas nepaliko abejingų. Valanda pralėkė labai greitai. Mokiniai išgirdo kaip „gimsta“ ir veikia Žmogaus teises ginantys įstatymai. Atsisveikinome iki kitų susitikimų.

Taip buvo paminėta Tarptautinė Žmogaus teisių diena. Susitikimą Lizdeikos gimnazijoje moderavo 4B klasės mokinė Rūta Dambrauskaitė, o organizavo istorijos mokytojos Ana Savickienė ir Vaida Jankūnienė.

Miglė Juodžbalytė 4B klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4