Get Adobe Flash player

Jau ne vienerius metus Lizdeikos gimnazijos mokiniai turi galimybę pasirinkti juos dominančias veiklos sritis ir siekti savo išsikeltų tikslų dalyvaujant projektuose. Šiais mokslo metais projektinės veiklos vyksta per visus mokslo metus. Tęstinis integruotas biologijos, geografijos, ekonomikos ir pilietiškumo projektas „Žaliasis pasaulis“ lizdeikiečiams gerai žinomas, nes tai darnios gyvensenos projektas siekiant ekologiškesnės aplinkos. Jo metu teko tirti Radviliškio telkinių vandenį, oro užterštumą, stebėti medžių auginimo būdus bei technologijas miškų ūkyje ir atlikti daugybę kitų įdomių veiklų, siejančių mus su supančia aplinka. Šiais mokslo metais gimnazistai, pasirinkę šį projektą, plačiau sužinojo apie vizualinę taršą, ją stebėjo artimoje aplinkoje, fiksavo bei siūlė sprendimus. Šviežumu kvepiančioje STEAM laboratorijoje mokiniai dalyvavo patirtinėse veiklose, biologijos mokytojos Astos Šmukštienės paruoštoje edukacinėje programoje „Pušis metus pradeda“. Edukaciniuose užsiėmimuose gimnazistai ne tik sužinojo įvairių pušūnų rūšių, bet ir patys per mikroskopus stebėjo pušies spyglio pjūvius bei juos vaizdavo atlikdami užduotis. Atlikus praktines veiklas visų laukė pušies spyglių arbatos gamyba ir degustacija. Mokiniai susidomėję ruošė pušies spyglius arbatai: juos karpė, smulkino, trynė, o laukdami, kol antpilas pritrauks, dalinosi mintimis apie įsimintiniausius praėjusių metų įvykius, dėkojo šeimoms, tėvams, draugams už sėkmingus metus.

20220119_3 20220119_4 20220119_5 20220119_6 20220119_7 20220119_8 20220119_9 20220119_10 20220119_11 20220119_12 20220119_13 20220119_14 20220119_15 20220119_16

Projekto metu gimnazistai ir mokytojai iškėlė tikslą susipažinti su pačiomis aktualiausiomis, naujausiomis globalinėmis problemomis. Viena iš tokių – mikroplastikas. Biologijos mokytoja Lionė Semeniukienė pristatė edukacinę programą apie nematomą pavojų aplinkai ir sveikatai. Edukacijos pradžioje gimnazistai buvo kviečiami prisiminti, kokias kosmetines, buitines priemones naudoja ir kodėl. Kilo nemenkas iššūkis mokiniams įvardinti buityje naudojamas chemines priemones ir ypač pagrįsti, tai patvirtino nuomonę, kad tema mažai žinoma, aktuali, verta visų mūsų dėmesio. Papildomų žinių apie nematomą pavojų aplinkai ir sveikatai gimnazistams suteikė naujausios profesionalų paruoštos video medžiagos ir mokslininkų atlikti tyrimai, pagrindžiantys problemos svarbą. Remdamiesi įgytomis žiniomis ir papildoma informacija projekto dalyviai, dirbdami grupėse, paruošė ir pristatė pasirinktą problemą bei pateikė sprendimus. Gimnazistai siūlė mažiau vartoti buitinių cheminių priemonių, rinktis jas ekologiškas, semtis patirties iš praeityje senolių naudojamų natūralių, sveikų, gyvenimo patirtimi patikrintų švaros būdų.

Integruoto projekto „Žaliasis pasaulis“ veikla, paremta patirtiniu mokymusi, gimnazistams suteikė galimybes patiems siekti išsikeltų tikslų, ugdytis pilietines, socialines, pažinimo kompetencijas. Šios kompetencijos padeda mokiniams kurti santykį su pasauliu, bendruomene, kurioje gyvena, stiprina darnaus gyvenimo vertybes. Patyrę mokymosi sėkmę lizdeikiečiai tikisi tęsti projektinę veiklą siekdami naujų mokymosi tikslų.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9