Get Adobe Flash player

20220614_7 Jeigu nori skleisti meilę, ramybę ir laimę, turi pradėti nuo savęs. Todėl Naujojo Delio Šv. Marko vidurinės mokyklos inicijuotas projektas „Explore N‘ Express“ pakvietė mokinius iš Taivano, Tailando, Butano, Lenkijos, Čekijos, Ispanijos ir Lietuvos diskutuoti, reikšti savo idėjas ir dalintis savo patirtimi apie šias žmogiškąsias vertybes.

Pirmasis projekto etapas prasidėjo lapkritį. Pirmiausia dalyviai prisistatė trumpu vaizdo įrašu. Atlikdami kitą užduotį, kiekvienas pateikėme savo minčių, ką mums reiškia meilė ir kodėl ji tokia svarbi. Užduotį atlikome Word Cloud programėle. Tai buvo galimybė sužinoti, ką kiekvienam iš mūsų reiškia LGBTQ+ terminas. Antrajame etape nagrinėjome, ką mums reiškia taika, sielos ramybė. Gilinomės, kodėl reikalinga taika. Dalyviai siuntė vaizdo įrašus apie tai, kodėl svarbi ramybė. Nekantravome pasikalbėti ir todėl turėjome virtualų susitikimą, kuriame apibendrinome mūsų veiklą. Paskutinė užduotis paskatino pasidalinti dešimčia dalykų, kurie mums suteikia džiaugsmo. Atsakymų buvo įvairių, nuo filmų iki sporto.

Projekto veiklos, trukusios šešis mėnesius, baigėsi virtualiu susitikimu. Turėjome galimybę išklausyti organizacijos „Greener is cleaner“ atstovių pranešimus apie ekologinių problemų keliamą nerimą. Nuostabu yra tai, kad merginos yra mūsų bendraamžės, turinčios savo verslus. Galiausiai projekto dalyvius pasveikino Šv. Marko vidurinės mokyklos direktorė Inderpreet Kaur Ahluwalia ir įteikė virtualius dalyvių pažymėjimus.

Labai šaunu žinoti, jog pasaulyje yra tiek daug kūrybingų, nuostabių ir draugiškų žmonių. Tikimės, kad ši patirtis visus dalyvius paskatino pažiūrėti į pasaulį kitaip – kūrybiškiau, drąsiau, įdomiau.

Akvilė Korsakaitė ir Klaudija Barauskaitė, 1H klasės mokinės

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4