Get Adobe Flash player

Po du mėnesius trukusios atrankos, lapkričio pradžioje, paaiškėjo aktyviausiai žingsniavusios ir į projektą „Mokyklos eina“ patekusios mokyklos, tarp kurių yra ir mūsų Lizdeikos gimnazija. Kartu su mokslo metų pradžia startavusi projekto atranka pritraukė beveik 80 procentų Lietuvos ugdymo įstaigų – net 795 mokyklas, kurios kartu surinko 6,5 mlrd. žingsnių. O tai tolygu atstumui, kurį pasiektumėte aplink Žemės rutulį apėję 129 kartus! Projekto iniciatoriai ragina nepamiršti, kad net ir pasibaigus atrankai „Mokyklos eina“ žingsnių iššūkis programėlėje „#walk15“ tęsiasi ir toliau – iki pat mokslo metų pabaigos. Šešiasdešimties projekto atranką praėjusių mokyklų šiais metais laukia išskirtinė ir įtraukianti programa. Dar lapkričio mėnesį startuos vidiniai, tiek mokiniams, tiek mokyklos bendruomenės nariams skirti žingsnių iššūkiai.

Projekto metu moksleiviai taip pat bus pakviesti kurti virtualias trasas. Jiems teks rinkti lankytinas vietas, galvoti trasos temas bei jų pristatymą. O „#walk15“ komanda pasirūpins profesionaliu įgyvendinimu – parengs lankytinų vietų aprašymus, įgarsinimus, trasas papildys papildomos realybės elementais.

Paskutinis projekto etapas – sveikatingumo pamokos, kurias ves mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė bei Lietuvos sporto universiteto dėstytojai. Pamokų metu specialistai dalinsis informacija apie ėjimo naudas, pasakos, kaip fizinis aktyvumas veikia organizmą ir mąstymą bei įdomiais moksliniais tyrimais iliustruos nejudėjimo kuriamą žalą.

Kviečiame kiekvieną mūsų gimnazijos bendruomenės narį rūpintis savo sveikata ir prisijungti prie šios iniciatyvos, jei šito dar nepadarėte.

Laimis Genevičius, 4A klasės gimnazistas, #Decarbonize projekto komandos narys

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9