Get Adobe Flash player

Projekto „Erasmus+“ „Strengthening the European values“ veiklos vyko Bulgarijoje, Vidin mieste, „Gimnaziya s prepodavane na tchuzhdi ezitsi Yordan Radichkov“ mokykloje. Veiklose, kurios tęsėsi 5 dienas, dalyvavo dalyviai iš Turkijos, Rumunijos, Nyderlandų, Italijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

20221124_9 20221124_10 20221124_11 20221124_12

Projekto dalyviai buvo suskirstyti į grupes. Aš ir mano grupės nariai sutikome su nuomone, kad kartais ne visi stereotipai yra blogi, tačiau netgi pozityviausi stereotipai gali pridaryti žalos. Užsiėmimų metu plačiau sužinojome apie diskriminacijos pasekmes, pvz., kaip diskriminacija veikia žmogaus kūną bei psichologiją, kokias gilesnes problemas gali sukelti baimė ir t. t. Grupės nuomonė buvo vieninga, jog diskriminacija yra visur ir visada, norint ją įveikti, būtina kasdien aktyviai imtis veiksmų, nors ir mažų, kaip žmogaus išklausymas, pagalba jam, informacijos apie diskriminaciją ir stereotipus skleidimas. Žmonėms reikia įrodyti, kad visi esame skirtingi, todėl nereikia mūsų sprausti į „dėžes“, nes vis tiek nesutilpsim. Išgirdome daug įvairių nuomonių, nors ir jos ne visada sutapo, buvo labai naudinga išklausyti kiekvieną projekto dalyvį.

Taigi, laiką praleidome naudingai, supratome, jog mūsų dar laukia ilgas pažinimo kelias. Džiaugėmės turėjusios tokį šansą susipažinti su naujomis kultūromis, papročiais, tradicijomis, nuomonėmis ir, aišku, su visais nuostabiais žmonėmis. Ši galimybė, kurią mums suteikė Lizdeikos gimnazija, tikrai nuostabi. Mes ne tik gavome progą pakeliauti, bet ir įgauti naujų žinių, įgūdžių, gebėjimų. Šiame projekto etape dalyvavo Emilija Dorofėjūtė, Raminta Sipavičiūtė, Ieva Augulytė ir Šatrija Benikaitė, lydimos mokytojų Skirmantės Petraitienės ir Vaidos Domeikienės.

Šatrija Benikaitė 2S kl.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3