Get Adobe Flash player

Graži tradicija Lizdeikos gimnazijoje, laukiant šv. Kalėdų, organizuoti labdaros renginius, o surinktus pinigėlius ir dovanas paaukoti kilniems tikslams. Aukojama Maltos ordinui, našlaičiams, labiau pažeidžiamų, sunkiau gyvenančių šeimų vaikams, šiais metai dėmesys skiriamas vienišiems seneliams. Gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė nuoširdžiai palaiko tokias iniciatyvas ir yra įsitikinusi, jog gerumas slypi kiekvieno žmogaus prigimtyje ir svarbu juo dalintis.

20221222_1 20221222_2 20221222_3 20221222_4 20221222_5 20221222_6 20221222_7 20221222_8 20221222_9 20221222_10 20221222_11 20221222_12 20221222_13 20221222_14 20221222_15

Šiemet gimnazijos socialinės pedagogės Rasa Buračienė, Žydra Musvicienė, Aktyvių tėvų klubo kuratorės – Jolanta Kvedarienė, Laima Duglas, Svetlana Sluckienė – įgyvendino iniciatyvą „Padovanok Kalėdų svajonę“. Mokiniai kūrė kalėdinius atvirukus su savo norais, rašė laiškus Kalėdų seneliui, šnibždėjo auklėtojams apie savo norus. Savo ruožtu, mokytojos šiuos vaikų norus ir svajones pasiūlė išpildyti geriems ir dosniems mūsų miesto žmonėms. Nepaprastai džiugu, kad visi, pakalbintieji prisidėti prie šios iniciatyvos, maloniai, su didele empatija ir džiaugsmu ėmėsi įgyvendinti vaikų svajones ir norus.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, gruodžio 19 dieną Lizdeikos gimnazijoje vyko Gerumo popietė, į kurią dalintis gerumu atvyko LR seimo narys Antanas Čepononis, Vytautas Krikščiūnas – Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas, administracijos direktorė Jolanta Margaitienė ir visas būrys geradarių miesto savivaldybės skyrių vedėjų ir pavaduotojų – Laivūnas Vaičiūnas, Giedrė Sinkevičienė, Justė Juškaitė, Danguolė Laurinaitienė ir kt. gerieji elfai: Justinas Pranys, Rita Vaigauskienė, Lina Mončiauskienė, Eligijus Steponavičius.

Šią gražią iniciatyvą parėmė ir rajono verslininkai: Aloyzo Grigaliūno transporto įmonės atstovai, Sigitas Krivickas – įmonės Fasma vadovas, kavinės Linda, UAB Šeduvos kepykla direktorė Vida Dauneckienė, verslininkai Jurgis Baublys, Marius Dišlė, salono Madam Ko Ko savininkė Neringa Rapšienė, įmonės JVG vadovas Vygintas Petravičius, sporto klubo Body Lab vadovai Monika ir Gytis Giliai. Prie iniciatyvos prisidėjo gimnazijos Aktyvių tėvų klubo narės Jevgenija Ručienė ir Jurgita Techojeva. Širdį gerumui atvėrė Lizdeikos gimnazijos administracija – direktorė Ina Bajarauskaitė, pavaduotojos Skirmantė Petraitienė, Židrūna Onaitienė, mokytojai – Arvydas Kavaliauskas, Evaldas Vaikasas, mokytojos Pilypienės šeima, taip pat socialinės pedagogės Rasa Buračienė ir Žydra Musvicienė.

Renginio dalyvius pasveikinti atvykęs miesto seniūnas Ernestas Mončiauskas išreiškė mintį, jog gerumas ir dosnumas tik praturtina kiekvieną žmogų ir kažkam dovanoja dar vieną gerą gyvenimo dieną. Dalyviai dalinosi mintimis apie tai, kaip svarbu gebėti duoti, dovanoti ar dalintis, ypač pasitinkant stebuklų metą – Kalėdas. Yra tiek daug žmonių, kurie laukia Kalėdų stebuklo. Tad galima sakyti, jog mokiniai sulaukė savojo stebuklo. Gimnazistai buvo maloniai nustebinti gražiu dėmesiu ir dovanojančiųjų dosnumu. Renginio kalėdinę nuotaiką padėjo kurti mokytojų, meno vadovų Almos Krivickienės bei Evaldo Vaikaso vadovaujamų kolektyvų pasirodymai.

Kalėdos – dovanų metas. Didelis malonumas yra dovanoti ar dalintis tuo, kuo gali, o svarbiausia parodyti, koks svarbus mums kitas žmogus. Ir nesvarbu, ar esi turtingesnis, gražesnis, ar įtakingesnis, svarbu išlikti žmogumi, turinčiu atvirą širdį ir norą dalintis savo širdies šviesa. Svarbu nepamirši, kaip sakė Just. Marcinkevičiaus: „Kiek duodi, tiek tavęs ir lieka“.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Svetlana Sluckienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5