Get Adobe Flash player

Greitėjantis gyvenimo tempas, didėjantys informacijos srautai ir nuolatinė kaita jaunam žmogui, dar gerai nežinančiam, kokį ateities kelią pasirinkti, dažnai kelia nerimą. Studijų pasirinkimas – atsakingas ir sudėtingas procesas, todėl labai svarbu kuo anksčiau susikurti viziją, ko tikimasi ir kokių veiksmų reikėtų imtis siekiant, kad ta vizija virstų tikrove.

Direktorė Ina Bajarauskaitė, sveikindama renginio dalyvius, džiaugėsi, kad kasmet Studijų ir karjeros diena suburia gausų būrį dalyvių, o Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Laisvūnas Vaičiūnas atkreipė dėmesį, kad toks renginys mokiniams yra puiki galimybė apmąstyti savo pasirinkimus, plačiau pasidomėti studijų programomis.

Renginio formatas – paskaitos, pranešimai tiesiogiai bendraujant su gimnazistais ir svečiais iš kitų miesto ar rajono mokyklų, taip pat aktualios informacijos pateikimas stenduose ir neformalių susitikimų metu, aptariant aktualiausią informaciją apie ateities studijas ir pasirengimą joms. Renginyje dalyvavo Lietuvos universitetų, kolegijų, profesinio mokymo centrų ir neformalių jaunimo organizacijų atstovai. Džiugu, kad į gimnaziją mielai grįžta buvę mokiniai, dabar jau atstovaujantys Lietuvos aukštąsias mokyklas, dalijasi savo patirtimis ir nešykšti patarimų mokiniams.

20230114_4 20230114_5 20230114_6 20230114_7 20230114_8 20230114_9 20230114_10 20230114_11 20230114_12

Gimnazistai mokėsi sudaryti karjeros planą, susitikime su ŽISPB atstove G. Januševičiene dėliojo svajonių mozaiką ir analizavo pasitikėjimo savimi ir tikslų kėlimo svarbą; ISM atstovas Titas Kuodys aptarė karjeros planavimo, o UŽT specialistė Kristina Jonaitienė – profesinio apsisprendimo reikšmę; studentas iš Nyderlandų Rokas Kovalevskis supažindino su studijų užsienyje galimybėmis, UŽT atstovė Živilė Žostautienė pristatė emocinio intelekto svarbą; ŠVK atstovė Rasa Pocevičienė organizavo kūrybines dirbtuves, žaismingai mokė konstruoti savo karjerą; VDU dėstytoja Daiva Pugelevičienė mokė prisistatyti, susipažinti, atskleidžiant savo stipriąsias puses; ŠVK lektorė Neringa Povilaitienė demonstravo mokymo priemones, leidžiančias pajusti žmonių su negalia problemas; VDU lektorė Lina Bartusevičienė aptarė komandinio darbo sėkmės formulę, o Vilniaus Tech dėstytoja Justė Rožėnė dalijosi asmenine patirtimi apie iššūkius, renkantis studijų kryptį. Antrokai gimnazistai kartu su direktore Ina Bajarauskaite ir dir. pavaduotoja Židrūna Onaitiene aptarė individualaus ugdymo plano pasirinkimą, gimnazijoje esančias galimybes bei artėjantį PUPP. Vyresniųjų klasių mokiniai susitikime su Vilniaus Techn stojančiųjų centro vyr. specialiste Valerija Bernotiene diskutavo apie ateitį kartu su Vilniaus Tech, o žurnalo „Reitingai“ vyr. redaktorius Gintaras Serafinas aptarė, kokias klaidas dažniausiai daro mokiniai planuodami savo karjerą, pristatė šaltinius, padedančius tinkamai pasirinkti profesiją bei perspektyvias ateities profesijas, o vakare vyr. redaktoriaus paskaitoje gimnazijos bendruomenei analizuotos kompetencijos, reikalingos sėkmingam karjeros pasirinkimui, aptartos ir didžiausią atlyginimą garantuojančios profesijos.

Pasak karjeros specialistės Agnės Samulienės, profesinio orientavimo dienų „Studijos ir karjera“ tikslas – sudaryti galimybę susitikti ir aptarti su profesijos ar studijų programos pasirinkimu susijusius klausimus su tais, kurie iš tiesų gali padėti, pasidalinti patirtimi, supažindinti su ateities perspektyvomis ir reikalingomis kompetencijomis, naujomis verslo platformomis ir galimybėmis. Šiemet renginyje mokiniams būtiną informaciją apie priėmimo tvarką, stojimų eigą, pasirengimą studijoms ir studijų kryptis pristatė VU, VUŠA, Vilniaus Tech, Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto, Generolo Jono Žemaičo Lietuvos Karo akademijos, ISM, KASTU, Mykolo Riomerio universiteto, Kauno kolegijos, Kauno technikos kolegijos, Šiaulių valstybinės kolegijos, ŽISJB, RTVMC lektoriai ir studentai. Iš tiesų karjera šiandien suvokiama kaip visą gyvenimą trunkantis mokymosi, saviraiškos ir darbo kelias, o sėkminga karjera – tai dar ir gebėjimas derinti darbą, laisvalaikį, gyvenimą šeimoje ir jausti pasitenkinimą savo pasirinkimu. Sėkmingai karjerai mokiniai pradeda ruoštis dar mokykloje, todėl tokios profesinio orientavimo dienos yra reikalingos: vieniems padeda apsispręsti, parodo perspektyvą, kitus paskatina objektyviai įvertinti savo gebėjimus ar aptaria būdus, kaip siekti savo svajonės.

1HG klasės auklėtoja Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15