Get Adobe Flash player

Šių metų balandžio 27 d., įgyvendindami Erasmus+ tvarumo projektą „BE DIGI BE ECO BE IN”, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai, lydimi matematikos mokytojos metodininkės Sonatos Vaitiekūnės ir lietuvių kalbos mokytojos ekspertės Ritos Šimkuvienės, vyko į Kauno kolegiją dalyvauti tvarių produktų gamybos mugėje.

20230428_9 20230428_10 20230428_11 20230428_12 20230428_13 20230428_14 20230428_15 20230428_16

Kartu su mokiniais iš Kauno miesto ir rajono gimnazijų lizdeikiečiai klausėsi Technologijų fakulteto Pramonės inžinerijos ir Robotikos katedros dekano Vytauto Čapo pristatymo apie Kauno kolegiją. Dekanas pabrėžė, kad inžinieriaus profesija labai reikalinga, nes padeda įgyvendinti pačias įvairiausias idėjas, o bendradarbiavimas su socialiniais partneriais suteikia studentams galimybes įsidarbinti tvarumą palaikančiose įmonėse.

Mokiniams buvo įdomu klausytis ir stebėti Kauno kolegijos socialinių partnerių pristatymus iš tokių įmonių kaip „Hetlita“, kuri gamina baldų furnitūrą naudodami „žalią plieną“ ir taip sumažindami iki 70% CO2, UAB „Fitsout“, kuri kuria unikalius interjero sprendimus naudodama perdirbtas žaliavas, bei UAB „Freda“, užsiimančia masine gamyba „Ikea“ firmai ir taikančią nulinę atliekų strategiją.

Mugės dalyviams buvo aprodytos ir Kauno kolegijos mokymosi ir praktinių užsiėmimų erdvės, o paskutinėje iš jų, susiskirsčius į grupes, teko atlikti užduotį – iš detalių surinkti konstrukciją pagal pateiktą brėžinį. Džiugu, kad net 2 lizdeikiečių komandos pateko į nugalėtojų gretas. 1-ąją vietą laimėjo komanda „Medžiai“, o 3-iąją – komanda „X“. Nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir rėmėjų dovanomis.

Ši išvyka buvo ir puiki proga aplankyti dalį Kauno miesto erdvių, pasidžiaugti pavasario žiedais bei apmąstyti būsimos profesijos pasirinkimą.

Mokytojos Sonata Vaitiekūnė ir Rita Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10