Get Adobe Flash player

2012-03-12

Kadangi tikiu, jog daugelis pagrindinių mokyklų mokinių šiuo metu renkasi gimnaziją, norėčiau šios savaitės straipsnį skirti jiems.

Turbūt daugelis žino, ką reiškia būti naujoku. Ar žinote, ką reiškia būti naujoku Lizdeikos gimnazijoje? Lizdeikos gimnazijos naujokas skiriasi nuo kitų mokyklų naujokų

Žinoma, galite manyti, kad nieko įdomaus nepasakysiu, nes ,,naujokiškos‘‘ patirties turiu nedaug. Teks jus nuvilti, nes iki Lizdeikos gimnazijos dar teko kopti į tris kalnus. Į vieną net dukart. Kai tik sužinodavau, jog teks keisti mokyklą, vos tik pripratusi prie ,,ne naujokės‘‘ vaidmens pastarojoje, nuliūsdavau. Gal ne tik nuliūsdavau, bet manydavau: ,,O ne, ir vėl‘‘. Ir vėl teks pratintis prie naujų taisyklių, aplinkos ir aplinkinių. Juk taip norisi pastovumo. Regis, niekur nesidėsi, pritapti reikia...

Žinoma, galbūt ši situacija atrodys gražesnė vien todėl, kad nuo pat vaikystės norėjau čia mokytis, bet dėl to buvo priežasčių. Būdama vos metro nuo žemės jau pastebėjau tuos žaliuosius švarkus, kurie leido taip jaukiai jaustis. Gal ir sutapimas, bet vaikai, kurie juos vilkėjo, nebuvo tie, kurių bijojau... Po poros metų, kai teko apsispręsti dėl tolesnio mokymosi, net nedvejodama pasakiau, jog atėjo laikas Lizdeikai.

Kadangi tai man atrodė ideali mokykla, suprantama, mano kartelė jai buvo ypač aukšta. Deja, pasimokius vos porą savaičių gimnazijoje, supratau, kad pakėliau ją vos virš žemės. Didžiausią įspūdį pirmąją naujokės gyvenimo dieną paliko aplinkinių supratingumas. Keista, bet vyresnieji buvo malonūs, paslaugūs. Pirmas savaites maniau, jog mums, didelei grupei naujokų, tai nelabai tikra, bet jau treji metai ir niekas nepasakė, jog visa tai buvo pokštas. Niekada nepasakys.

Būti naujokų klase – viena, bet ateiti vienam į senbuvių grupę – kita. Šių mokslo metų vidury į klasę priėmėme porą naujokų. Na, rodos, mėnuo ir jie jau savi. Mėnuo – 30 dienų, gana ilgas laikas, tačiau, pamenu, antrą dieną jie jau buvo ,,mūsiškiai‘‘. Paklausti, kaip jaučiasi čia, vieningai taria ,,geriau‘‘. Taip, lyginant galima rasti pliusų ir minusų. Todėl galiu drąsiai teigti, jog Lizdeika buvo geriausias mano kada nors padarytas sprendimas.

Nuo pat pradžių iki dabar mane stebina gimnazijos mikroklimatas ir mokytojai. Sužinojau, kas yra bendrumo jausmas išliekant individualiu. O mokytojai... Visi nusipelno apdovanojimo. Mėgstu sakyti, kad niekas nepadės visko ,,ant lėkštutės‘‘, deja, čia tai negalioja. Čia galioja frazė ,,tu tik pasiimk‘‘. Gimnazijoje jaučiuosi jaukiai, ypatingai ir neįprastai saugiai. Pagaliau čia išmokau šypsotis.

Aišku, nėra namų be dūmų, todėl būtų kvaila aptarinėti tik gerąją pusę. Problemų visada buvo, yra ir bus, tačiau čia jos - kitokios. Kitokios tuo, jog jos ne ,,visuotinės‘‘, tai tik kelių mokinių tarpusavio problemos, kurias ir išsprendžiame patys. Kalbant apie išorę, kiekvienam svarstančiam, ar rinktis Lizdeikos gimnaziją, pirmiausia sakau: ,,Nespręsk pagal viršelį‘‘. Manau, supratote.

Taigi, bet kurį abejojantį norėčiau nuraminti ir drąsiai siūlau rinktis Radviliškio Lizdeikos gimnaziją. Išvardinau tik keletą pliusų ir visus minusus. Juk intriga žavi.

Nedvejokite.

Linkiu gražios, gerų sprendimų pilnos ir prasmingos savaitės. Svarbiausia – šypsokitės J

Gimnazistė Kristina Šiošytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6