Get Adobe Flash player

2012-03-19

Kiekvieną dieną seneliukas su anūkėliu leisdavosi nuo kalno, kad iš šaltinio su naščiais parsineštų du kibirus vandens. Vienas iš kibirų buvo naujas, o kitas buvo gerokai nutrintas, surūdijęs ir per siūlę įtrūkęs. Naktį, kai visi užmigdavo, naujasis kibiras vis girdavosi, kad jis daugiau vandens parneša, ir smerkdamas antrąjį kibirą dėl jo nenaudingumo. Senasis kibiras jautėsi toks nelaimingas ir dar labiau traukėsi iš gėdos.

Vieną dieną anūkėlis paklausė senelio, kodėl jis neišmeta kiaurojo kibiro. Tada senelis nusivedė vaiką prie takelio, vedančio link šaltinio:

-Ar pastebėjai, kad gėlės auga tik vienoje kelio pusėje? Kiaurojo kibiro dėka jos kasdien gaudavo vandens ir mus džiugindavo savo žiedais. Jei ne tas kiaurasis kibiras, jų čia nebūtų.

Mes visi, tarsi tie kibirai, turim savų įtrūkimų, nutrynimų, spindinčių ir parūdijusių vietų. Bet būtent tai ir daro mus išskirtiniais, kažkam tinkamais, reikalingais ir brangiais. Mes tiesiog turime priimti vieni kitus tokius, kokie esame ir visame kame ieškoti gero. Džiaukimės gyvenime sutiktais kitokiais nei mes žmonėmis ir būkime dėkingi už jų mums duotas gyvenimo pamokas.

Giedra Urbonienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11