Get Adobe Flash player

Banguoja miško žaluma beribė -
Čia susijungia žemė ir dangus;
Kur proskynose eglės ir beržynai rymo -
Tarp jų taip gera ir saugu.

Balandis – medžių sodinimo mėnuo. Medžių sodinimo švenčių Lietuvoje pradžia vadintinas Lietuvai pagražinti draugijos 1922 m. balandžio 11 d. kvietimas, paraginęs tautiečius dalyvauti medžių sodinimo šventėje. Norėdami gerais darbais prisidėti prie gimtojo rajono gražinimo, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 1K klasės mokiniai balandžio 12 dieną, vadovaujami mokytojos R. Šimkuvienės ir Radviliškio miškų urėdijos miškų želdinimo ir apsaugos inžinieriaus G. Zabulio bei Liepynės girininkijos girininko pavaduotojo D. Šeflerio, išvyko į Liepynės mišką sodinti medelių.

Išklausę patyrusių miškininkų pasakojimų, kiek darbo ir šilumos reikia mažyčiam sodmenukui, ir patarimų apie medelių sodinimą, gimnazistai kibo į darbą. Pasiėmę mažyčius berželius ir specialius kastuvus mokiniai išsirikiavo poromis į vietas, paruoštas miško sodinimui. Šviečianti saulė, čiulbantys paukščiai, aplink žydinčios žibuoklės ir šalpusnių saulytės palaikė puikią darbinę nuotaiką, todėl buvo pasodinta net 700 vienmečių berželių.

Patenkinti savo darbu ir linksmai šnekučiuodamiesi lizdeikiečiai patraukė prie laužo, kur visi kartu kepė dešreles, valgė sumuštinius, gaivinosi beržų sula. Pasistiprinę kartu su vadovais pasivaikščiojo po mišką, pasidžiaugė parskridusiais gandrais ir sutarė, kad atvyks pažiūrėti savo sodinto beržyno, o Liepynės miške bus pakabinta pačių mokinių pagaminta lenta, įamžinanti pasodinto jaunuolyno vietą ir savanorišką Lizdeikos gimnazijos mokinių veiklą.

Savo krašto puoselėjimas svarbus kiekvienam piliečiui, o gyvenančius žalesnėje ir tvarkingesnėje aplinkoje mus visus lydi prasmingesnės mintys.

R. Šimkuvienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15