Get Adobe Flash player

Balandžio 5 d. mes, 2C ir 3C klasės mokiniai, apsilankėme Maršrutinės – rėlinės centralizacijos poste, kitaip dar vadinamame „Traukinių kalnelyje“. Ten dirbantys žmonės mus geranoriškai sutiko ir papasakojo apie savo darbą. Lankydamiesi ten, sužinojome daug įvairių naujų dalykų. Pirmiausia mums papasakojo apie tai, kas yra geležinkelis ir kuo svarbus Radviliškis. Pasirodo, kad Radviliškio geležinkelio mazgas yra vienas stambiausių ir seniausių Lietuvoje. Šiuo metu Radviliškyje yra vieni svarbiausių ir didžiausių bendrovės Lietuvos geležinkeliai objektų: Radviliškio lokomotyvų depas ir Radviliškio prekinių vagonų depas.

Mūsų ekskursijos tikslas buvo geriau susipažinti su traukiniais ir jų maršrutų formavimu. Mums parodė, kur ir kokiu būdu yra formuojami nauji maršrutai. Visa tai padarė įspūdį, nes viskas yra valdoma vienoje vietoje, didžiulio pulto pagalba.

Vėliau mus nuvedė į balkoną, iš kurio matosi visas geležinkelio mazgas. Ten pulto pagalba išformuojami ir iš naujo suformuojami traukinių sąstatai pagal jų būsimą kelionės kryptį. Nustebome, koks atsakingas ir kruopštumo reikalaujantis darbas! Viskas yra žymima dokumentuose, vagonai yra tikrinami, kad nekiltų jokių nesklandumų. Labai džiaugėmės, jog turėjome galimybę visą šį procesą pamatyti savo akimis.

Padėkoję, Armandos mamai, už suteiktą galimybę susipažinti su šia profesija, su gera nuotaika bei pilni naujų įspūdžių, grįžome namo.

 

2C mokinės

Milda Bandzevičiūtė, Armanda Kavaliauskaitė, Ieva Gakštytė  

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16