Get Adobe Flash player

Šių metų balandžio 20 dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai buvo pakviesti į Lietuvos moksleivių lyderystės forumą, kuris buvo surengtas Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje. Forumo rengėjų, VšĮ „Drąsinkime ateitį“, tikslas - supažindinti aktyviausius šalies mokinius, įtraukti juos į visuomeninę veiklą, skatinti tarpusavio partnerystę, pažinti save, rasti savo geriausią gyvenimo kelią. Visą pusdienį mokiniai bendravo su įžymiais žmonėmis, kurie drąsino mus žengti savo sėkmės link, pasakojo savo išgyvenimus, suklupimus, dalino patarimus.

Pirmoje konferencijos dalyje lektoriai Aurimas Vietrinas ir Liana Mogišaitė aiškino, ko reikia, kad mūsų didžiausios svajonės virstų realybe bei kokį sapną sapnuoja lyderis. Visiems buvo įdomu, nes išdalinti dienoraščiai virto tikra patarimų knyga. Įtikinantys pasakojimai leido suprasti daugelį dalykų apie lyderystę. Svarbiausia, kad pirmiausia pats sau esi lyderis, žinai savo vertybes ir įsitikinimus, kurie parodo, koks esi. Visi brėžėme savo „Gyvenimo ratą“ ir pamatėme, kad daugeliui iš mūsų reikėtų jį apvalinti. O norėdami būti lyderiais turime tobulėti, mylėti, bendrauti, pabandyti gyvenimiškas problemas spręsti kitaip nei kiti, ir jau būsime lyderiais.

Antroji forumo dalis buvo skirta susitikimams su jau save atradusiais asmenimis, kurie dalinosi savo patirtimi, išgyvenimais, svajonėmis, siekiais, atsakinėjo į mūsų pateiktus klausimus. Tai – visiems gerai žinomi žmonės: Ambasadorė Ina Marčiulionytė, Andrius Užkalnis, Doc.dr. Benas Ulevičius, Emilis Vėlyvis, Gediminas Jaunius, Mindaugas Stasiulis. Tačiau mūsų gimnazistai pasirinko skirtingus pašnekovus, nes kiekvieną domino vis kitas asmuo, tačiau grįžo pilni įspūdžių, naujų idėjų, patarimų. Pačiai teko pabuvoti paskaitoje su Andriumi Užkalniu, televizijos laidų vedėju, žurnalistu ir publicistu, 16 metų gyvenusiu ir dirbusiu BBC televizijoje Didžiojoje Britanijoje. Šis žmogus turi daug patirties gyvenime ir yra sakęs, kad, „Jei ne tie 16 metų, praleistų Didžiojoje Britanijoje, nežinau, kuo šiandien būčiau“. Į savo gimtąjį kraštą grįžo, nes jis įdomus Lietuvos publikai, gali save atskleisti ir čia. Svarbiausias klausimas buvo, kaip atskleisti save. Andrius aiškino, kad svarbu įsijausti į kitą, jei nori pateikti save kitiems, parodyti, įtikinti, kad turi gyvenime problemų, tačiau jas moki išspręsti kitaip, nei kiti, nes gerą rezultatą gausime tik tada, kai kažkokį dalyką galėsime padaryti geriau nei kiti. „Garsūs tie, kurie klydo, kėlėsi ir ėjo toliau, o ne tie, kurie neklydo niekada arba bent jau taip manė“, - toliau kalbėjo Andrius.

Lizdeikos gimnazistės klausė Andriaus, kokios priežastys lėmė jo kūrybos sėkmę. Jis atsakė, kad tai yra reikalinga, naudinga. Tu turi atrasti savo stilių ir balsą, kuris patrauktų žmonių dėmesį. Andrius sakė: „Turėti daug įvairių užsiėmimų man yra laimė“. Tokia mintimi susitikimas baigėsi. Susirinkę visi iš susitikimų dalinomės įspūdžiais ir negalėjome nepastebėti sugrįžtančios ir besišypsančios Kornelijos Dagytės, kuri laimėjo kelialapį į lyderių stovyklą Giruliuose. Sveikiname ją ir tikimės, kad tai buvo ne paskutinė tokia mūsų kelionė.

 

Monika Kontrimavičiutė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien19
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę19
mod_vvisit_counterŠį mėnesį19