Get Adobe Flash player

2012-04-23

Dvipusiškumas, kitaip tariant, du viename. Ne, nekalbėsiu apie šampūną ir kondicionierių tame pačiame buteliuke. Apie dviveidiškumą taip pat nekalbėsiu. Dvipusiškumas ir dviveidiškumas yra du skirtingi dalykai. Visuomet žinojau, jog žmogus, kurį matau prieš save, yra kitoks, kai būna vienas. Matau šypseną, žinau, jog slypi skausmas. Vėlgi tai tik mano menki įsitikinimai... Šį kartą norėčiau pamąstyti kartu su jumis, kodėl daugelis mūsų tapome tais moderniais telefonais, kuriuose yra dvi SIM kortelės.

Pirmiausia nesu kategoriškai įsikibusi nuomonės, jog būti dvipusišku yra blogai. Linkčiau į teigiamą šios temos pusę. Kodėl? Na, nemanau, jog aplinkiniai mus mėgtų tokius, kokie esame vienumoje. Įsivaizduokite save, atsipalaidavusį save, tą SIM koretelę, kuri pavadinta ,,Namai‘‘ viešumoje. Neurotiškas, nepatenkintas arba atvirkščiai – visiškai pakvaišęs, padūkęs ir be perstojo niūniuojantis sau po nosim aštuoniasdešimtųjų hitus jūs einate į darbą ar į mokyklą atlikti kasdienių pareigų. Kas nutiktų tuomet? Aplinkiniai, susipažinę su jūsų kortele ,,Namai‘‘, tikrai nebūtų patenkinti tiek bendravimu, tiek darbo rezultatais. Tuomet galbūt pakistų jūsų visuomeninė padėtis ar statusas. Tuomet ir atsiranda SIM kortelės ,,Viešuma‘‘ poreikis. Nors ir kaip kartais būtų sunku, turime būti mandagūs, paslaugūs bei malonūs visiems vien dėl savo gyvenimo gerovės. Mūsų padėtis visuomenėje bei aplinkinių pasitikėjimas padeda siekti gyvenimo tikslų. Todėl ir negalime pasisakyti kategoriškai neigiamai prieš dvipusiškumą, nes jis mus kartu ir gelbėja.

Neseniai sutikau labai įdomią asmenybę. Tokią, kurios SIM kortelės vadinasi ,,Aš‘‘ ir ,,Netikras aš‘‘. Tikiu, jog beveik visi esame sutikę tokią asmenybę, kuri niekada nepripažins, jog yra jautri ir žmogiška viduje, būdama visiškai abejinga išorėje. Bėda su šio tipo žmonėmis yra ta, jog kartais jie susipainioja tarp šių kortelių arba jų išgalvota asmenybė beveik visiškai užgožia tikrąją. Kartais susimąstome, ar tai, ką ką tik padarėme, yra mūsų ar išgalvotosios tapatybės veiksmas. Tokio tipo žmonėms palinkėčiau nepasiklysti tarp dviejų savęs. Jei užkraunate tokį svorį sau, prižiūrėkite, kad netyčia jūsų ,,Aš‘‘ neiššoktų ir neatverstų visų kortų.

Nesuklyskite, kortelė ,,Viešuma‘‘ nėra apsimetinėjimas. Mūsų charakteris namuose yra nenušlifuotas deimantas, o būdami žmonių apsupty, tą deimantą turime nušlifuoti, kad jo kampai nebraižytų mūsų galimybių. Geriausia, ką galime padaryti, yra tokį dvipusiškumą paversti vienu žmogumi, kuris būtų malonus tiek visuomenėje, tiek namuose. Bet tai yra sunkus ir ilgas, kartais net sizifiškas darbas, tačiau pabandyti verta.

Tiems, kurie naudojasi ,,Viešuma‘‘ ir ,,Namai‘‘ kortelėmis, palinkėčiau daug produktyvaus laiko jungiant jas į vieną asmenybės kombinaciją. O tiems, kurie turi ,,Aš‘‘ ir ,,Netikras aš‘‘ korteles, linkiu pamąstyti, ar verta savo ir taip trumpą gyvenimą dalinti perpus.

Linkiu jums produktyvios, nuotaikingos bei gražios savaitės. Svarbiausia – šypsokitės J

Gimnazistė Kristina Šiošytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9