Get Adobe Flash player

2012-06-04

Mieli abiturientai,

 Šiandien mokyklose skamba gražiausi žodžiai, linkėjimai, padėkos.



Per dvylika metų nuėjote įdomų pažinimo ir brandos kelią: mokėtės skaityti ir suprasti suolo draugą, sprendėte algebrą ir minėte draugystės mįslę... Mokykla – tai ne tik vadovėliai, pamokos, kontroliniai, pirmiausiai tai – kalbėjimasis, buvimas bendruomenėje, nesenkantis atradimo džiaugsmas. Mokykla suteikė Jums žinių ir padėjo tapti savarankiškomis, atsakingomis, pilietiškomis asmenybėmis.



Tiek šeimos, tiek mokyklos svarbiausia misija – išauginti žmogų, kuris kurs Lietuvą ir pasaulį. Drąsiai tai sakau, nes jau šiandieniniai abiturientai garsina mūsų šalį Europoje ir toli už jos, laimėdami tarptautinius įvairių mokslų konkursus bei olimpiadas, o mūsų mokslininkų darbai žinomi visame pasaulyje. Kokį kelią bepasirinksite – mokslo darbuotojo, mediko, ūkininko – kiekvienas esate reikalingas Lietuvai ir kiekvieno iš Jūsų indėlis vienodai svarbus.



Šiandien galbūt dar svarstote, kur stosite, kokią specialybę norite įgyti, o gal tik gavę brandos atestatą eisite dirbti. Žinoma, svarbu rinktis atsakingai, pasitariant su tėvais, mokytojais, specialistais, bet įsiklausykite ir į savo širdies balsą, savo pašaukimą. Lietuvoje yra tikrai puikių studijų ir darbo galimybių – suraskite tai, kas Jums įdomiausia ir kas geriausiai atitinka Jūsų lūkesčius.

 Mielas jaunime, kuo nuoširdžiausiai linkiu Jums didelės sėkmės – laikant egzaminus, renkantis tolesnį kelią, įgyvendinant savo svajones.

 Dėkoju Jus dvylika metų pažinimo ir atradimų keliu lydėjusiems mokytojams.

 

Nuoširdžiai, Švietimo ir mokslo ministras

Gintaras Steponavičius

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15