Get Adobe Flash player

Rugsėjo 26 d. minima Europos kalbų diena. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 2-4 klasių mokiniai, lydimi anglų k. mokytojos ekspertės R.Tarbūnienės, istorijos mokytojos metodininkės V.Jankūnienės ir geografijos mokytojo eksperto R. Labanausko, šią dieną paminėjo dalyvaudami edukacinėje programoje Kaune. VDU Užsienio kalbų instituto iniciatyva pirmą kartą Lietuvoje organizuota vieša daugiakalbystės pamoka ,,Laisvė“. Vienybės aikštėje. žodis ,,laisvė“ skambėjo net trisdešimčia kalbų! Dar XX a. pradžioje kalbininkas J.Jablonskis yra pastebėjęs, kad ,,kalboje tauta pasisako, kas esanti, ko verta. Tautos kalboje yra visa jos prigimtis – istorija, būdo ypatybės, siela, dvasia“. Būtent tuo renginio dalyviai galėjo įsitikinti, aptardami laisvės sampratą per trisdešimties skirtingų kultūrų prizmę. Ypač visus sužavėjo ispanų kalbos pamoka, kurią vedė VDU dėstytojas iš Barselonos. Mokiniai išmoko keletą žodžių ir frazių pasakyti ispaniškai, dainavo ,,Una Sardina“.

Edukacinės programos dalyviai turėjo galimybę išgirsti autentiškų užsienio kalbų, pabendrauti su skirtingų šalių atstovais – studentais, besimokančiais VDU Užsienio kalbų institute. Be to, VDU Informacinio centro darbuotojai nuoširdžiai ir dalykiškai pristatė visas studijų programas ir aptarė studentų visuomeninę veiklą. Toks renginys, skirtas Europos kalbų dienai paminėti, atkreipė visuomenės dėmesį į kalbų mokymosi ir mokėjimo svarbą, paskatino puoselėti kultūrų ir kalbų įvairovę, ugdyti pagarbą visoms kalboms. Pasak profesorės N. Mačianskienės, „Kalbos mokėjimas – tai laisvė; laisvė bendrauti ir pažinti. Tai galia, vienijanti pasaulį, griaunanti sienas, tiesianti tiltus ir jungianti žmones“. Išvyka lizdeikiečiams buvo ne tik įdomi, bet ir naudinga, ir informatyvi. Ne vienam pažadino norą mokytis dar daugiau Europos kalbų ir gilinti jau turimas žinias.

 

 

Rima Tarbūnienė, anglų kalbos mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8