Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje jau tapo tradicija rugsėjo 1-ąją paskelbti geriausiai lankiusią klasę ir padovanoti jai galimybę keliauti. Praėjusiais mokslo metais mažiausiai pamokų praleido 2K klasė, vadovaujama auklėtojos Ritos Šimkuvienės.

Džiaugsmui nebuvo galo, svarstėme, diskutavome, svajojome, kur galėtume nukeliauti. Patraukliausiai atrodė aplankyti Dzūkiją, norėjosi ne tik praplėsti savo akiratį, patirti naujų įspūdžių, pasigrožėti rudenėjančia Lietuvos gamta, bet ir papramogauti, pasisemti jėgų visiems mokslo metams.

Ankstyvą paskutinio rugsėjo šeštadienio rytą patraukėme Druskininkų link. Pravažiavę Kauną žvalgėmės į aukštus Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės krantus, grožėjomės Nemuno ir Merkio santaka, žavėjomės Merkinės piliakalniu ir netoliese esančia Merkinės piramide – tokiais savitais ir skirtingais gamtos ir žmogaus rankų kūriniais.

Pagaliau Grūto parkas. Sovietinių skulptūrų ir įvairių atributų rūstybę sušvelnina mini zoologijos sodas. Labiausiai mus nustebino atšuoliavusi kengūra ir garbanotais sparneliais plazdenantys balandžiai.

Druskininkai pasitiko dainuojančiais ir šokančiais fontanais, M. K. Čiurlionio gimtuoju nameliu ir visus viliojančiu vandens pramogų parku. Šį kartą mokiniams čia buvo galima pramogauti už pusę kainos, todėl tokiam malonumui mažai kas atsispyrė.

Toliau nuo namų išvykus, norisi kuo daugiau pamatyti, todėl net ir pailsę būtinai nusprendėme pamatyti šalia Druskininkų esančią tautodailininko Antano Česnulio nepaprasto grožio sodybą, paverstą skulptūrų ir poilsio parku. Įspūdingas malūnas, unikali Rūpintojėlių siena, Žemaitės ,,Marčios“, V. Krėvės ,,Prie dangaus vartų“ personažai ir dar daugybė įvairiausių skulptūrų ir pano.

Kelias namo neprailgo, autobusas klegėjo nuo įspūdžių ir pasiryžimo gerai lankyti pamokas, kad vėl turėtume galimybę keliauti, nes tai daryti tikrai verta.

 

2K klasės auklėtoja Rita Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7