Get Adobe Flash player

Šiais metais spalio 4 dieną lankėmės Šiauliuose. Tikriausiai daugelis iš mūsų galvojome, jog pagrindinis ekskursijos „kabliukas“ bus molinių puodų gamybą, tačiau buvome nustebinti ir dar daugiau nepažintų pramogų. Ne gana to, jog kaip ir planavom pasigaminome molinius indus, bet ir apsilankėme policijos muziejuje, susipažinome su „Aušros“ muziejaus parodomis bei turėjome progą nuvykti į „Šiaulių televiziją“, kurioje kiekvienas galėjom išmėginti savo jėgas žinių vedėjo kėdėje.

Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato muziejus įkurtas 1996 metais. Muziejaus eksponatai supažindina lankytojus su Lietuvos ir Šiaulių policijos atsiradimo (įkūrimo) istorija, policijos tradicijomis, policininkų sportine bei menine veikla, dalis stendų skirta policijos vykdomai prevencinei programai „Stabdyk nusikalstamumą". Pamatę viską iš arti turėjome galimybę pasimatuoti policininkų uniformas. Kai kurie klasės draugai puikiai jautėsi policininko kailyje ir galbūt jiems net kilo noras sieti savo ateitį su šia profesija.

Po to keliavome į vieną iš Šiaulių „Aušros“ muziejaus vietų. Lankėmės „Aušros alėjos“ rūmuose. Jose vyko edukacinė pamoka, kurioje gaminome senovinius indus iš molio. Pratybos vyko Senovės amatų troboje. Remiantis archeologine Lietuvos medžiaga, mes buvome supažindinami su atskirų istorinių laikotarpių keramika, jos tipais ir formomis, aptarta keramikos gamybos technologija. Gilinomės į senovės žmonių gyvenseną, buitį bei pasaulėžiūrą, paskui nusilipdėme iš molio puodą. Keista, bet buvo labai tylu, kiekvienas pasinėrėme į savo fantazijos gelmes ir kūrėme kuo įdomesnius puodus.

"Šiaulių televizija" rengia informacines, publicistines, pramogines, pokalbių ir kitokias TV laidas. Nemažą autorinės programos dalį sudaro švietėjiško, mokomojo pobūdžio laidos. Profesionaliai dirbantys žurnalistai, operatoriai, montuotojai per metus parengia daugiau negu 1500 informacinių ir analitinių siužetų. Labiausiai "Šiaulių televizijos" žiūrovai vertina kiekvieną darbo dieną rengiamą informacinę laidą "Žinios". Apklausos rodo, kad kasdien ją žiūri 21 proc. Šiaulių apskrities gyventojų, kelis kartus per savaitę pasižiūri net 86 proc. žiūrovų. Ši laida "Šiaulių televizijos" eteryje žiūrovus pasiekia keturis kartus per dieną . Linksmiausias momentas buvo tuomet, kai ir mes galėjome įsivaizduoti save žinių laidos vedėjais. „Šiaulių televizijos“ direktorė leido kiekvienam atsisėsti į vedėjo vietą ir pamatyti save televizoriaus ekrane. Ši patirtis tikrai kiekvienam paliko įspūdį.

Taigi taip praleidome dieną Šiauliuose. Grįžome laimingi, su moliniais indais, nuotraukomis iš aplankytų vietų ir galbūt su naujomis mintimis apie savo ateitį bei profesijas.

 

Gabija Senulytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7