Get Adobe Flash player

,,Knygų Kalėdų“ akcijos įkvėpti Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir mokytojai nusprendė raginti mokinius knygas skaityti gimnazijos bibliotekoje. Savanorių grupė (Miglė Remeikaitė, Viktorija Navikaitė, Dovilė Vitkutė, Akvilina Čerkauskaitė, Inga Samoškaitė, Akvilė Buitkutė, Banga Morkūnaitė, Guoda Šmukštaitė, Deividas Vaicikevičius, Jovita Braknytė, Eglė Jasiukaitytė, Roberta Plukaitė, Kristina Šiušytė, Skaistė Mičiulytė) organizavo įvairias knygų populiarinimo akcijas bei renginius. Pirmoji ir svarbiausia akcija – padovanok knygą mokyklai. Gimnazijos mokiniai buvo raginami padovanoti naujesnes nei 2000 m. knygas mokyklai ir tokiu būdu palikti savo pėdsaką bibliotekoje.

Taip pat, gruodžio 14 dieną, po 7 pamokų vyko knygų mylėtojų susibūrimas. Jame dalyvavo mokiniai ir gimnazijos bibliotekininkė Valia Kondratenko. Krūvelė knygų ir  jaukiai liepsnojanti žvakė sukūrė puikią atmosferą atviram pokalbiui apie literatūros teikiamą malonumą. Nors mokinių susirinko vos keletas, pasidalinti įspūdžiai leido skleisti literatūrinį jaukumą vos išėjus už gimnazijos ribų. Gruodžio 18 dieną mokiniai buvo lepinami ne tik knygomis, bet ir savanorių bei bibliotekininkės pagamintais saldumynais – kiekvienas užėjęs į  biblioteką buvo vaišinamas arbata, pyragu ar sausainiais. Paskutinis populiarinimo žingsnis – fotografijų konkursas ,,Jauki žiema – tik su knyga‘‘. Mokiniai kviečiami fotografuoti ir siųsti įvairiausiai interpretuotas akimirkas sustabdytas nuotraukose į facebook‘e esantį gimnazijos puslapį. Po balsavimo, laimėtojai bus apdovanojami, todėl raginkime vieni kitus dalyvauti! Tikimės, jog šie knygų populiarinimo būdai pritrauks mokinius į gimnazijos biblioteką, kuri diena iš dienos pildosi vis naujomis, laisvalaikiui praleisti puikiai tinkančiomis knygomis.

 Savanoriai

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15