Get Adobe Flash player

Profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“ yra tarpininkas tarp verslo profesionalų, norinčių dalintis savo patirtimi bei mokyklų, siekiančių mokiniams suteikti reikiamų žinių. Tai gyvosios teorijos pamokos mokiniams, kurių metu praktikai įtraukiami į profesinę savanorystę mokyklose, o moksleiviai skatinami  mokytis ir tikėti savimi.

Kasdieniame gyvenime kiekvienas  ne kartą esame girdėję žodį ,,mokesčiai", nes žiniasklaida pilna pranešimų apie mokesčių naštą verslui, gyventojai pyksta dėl nuolat augančių komunalinių mokesčių... Kartais tikrai sunku susigaudyti, kam tie mokesčiai iš viso reikalingi, jei nuo jų visiems tik blogiau. Bet jie reikalingi!

Matematikos pamokos „Mokesčiai mūsų gyvenime“,  vykusios vasario 26 dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje, metu  trečiokai aptarė  keisčiausius mokesčius ( pvz., nuo 1993 m. Venecijoje įvestas namo metamo šešėlio mokestis), esamų mokesčių įvairovę, jų paskirtį ir teikiamą naudą kiekvienam iš mūsų. Pamokos uždavinys - mokiniams padėti suvokti, kokie būna mokesčiai, susiję su biudžeto surinkimu ir kokia yra mokesčių paskirtis.


Projektas - pamoka  įgyvendinta  kartu su Vilniaus valstybinės mokesčių inspekcijos prie LR finansų ministerijos skyriaus vedėjo pavaduotoja  Vaida Bičkiene, kuri dalyvavo pamokoje ir pateikė daug įdomios teorinės medžiagos, supažindino su mokesčių sistema bei statistika. Apibendrindami pamokos veiklą, mokiniai teigė, kad mokesčiai reikalingi. 3D klasės mokinė Miglė Remeikaitė apibendrino: „Neslėpk mokesčių. Juos slepi nuo savęs, savo senelių“, o 3E klasės mokinys Edvinas Ivanovas pašmaikštavo: „ Nuo mokesčių ir mirties nepabėgsi“. Po pamokos visiems tapo aišku, kad mokesčiai (akcizo, pelno, žemės, socialinio draudimo, pajamų, pridėtinės vertės ir kt.) ir komunaliniai mokėjimai yra skirtingi dalykai.

Matematikos vyr. mokytoja J.Caporkienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3