Get Adobe Flash player

Nuo 1970 metų, kuomet buvo įkurta Tarptautinė frankofonijos organizacija, kovo 20 diena minima Tarptautine frankofonijos diena. Šią dieną Lizdeikos gimnazijoje vyko žaisminga viktorina ,,Ar pažįsti Prancūziją?“ Joje dalyvavo ne tik lizdeikiečiai, bet ir Gražinos pagrindinės mokyklos mokiniai, dalyvaujantys projekte ,,EMILE klasė – integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“. Gimnazijoje skambėjo prancūziška muzika, o prancūzų kalbos kabinetą galėjai pasiekti, eidamas ,,Rue du Paradis“ (Rojaus gatve). Čia susirinkusius smagia daina pasveikino Lizdeikos gimnazijos mokinių prezidentė, neseniai įvykusio Respublikinio prancūziškų dainų konkurso prizininkė Miglė Remeikaitė. Abiturientė Rūta Semeniukaitė prancūziškai pristatė Tarptautinę frankofonijos organizaciją, jos vėliavą ir viktorina prasidėjo. Mokiniai susiskirstė į keturias grupes, kur kiekvienoje buvo ir lizdeikiečių ir gražiniečių. Jie draugiškai pasitardami atliko testus raštu bei pirmoko Kerniaus Petraičio užduotis, parengtas multimedijos pagalba.

Aktyvūs ir smagiai nusiteikę jie konkuravo tarpusavyje, lizdeikiečius stebino jaunųjų draugų žinios apie Prancūziją. Mokiniams talkino ir ant kabineto sienų iškabinti plakatai su įvairiomis užuominomis, kurios galėjo pagelbėti atsakinėjant į viktorinos klausimus. Pakartoti kai kuriuos pamirštus dalykus ir pasivaikščioti po Paryžių padėjo ir 4C klasės mokinės Ligitos Lapinskaitės sukurtas filmukas. Viktorinos žiuri komisija - abiturientai – tikrino užduočių atlikimą, atsakymus žodžiu ir raštu vertino taškais. Vieni pirmavo, kiti entuziastingai stengėsi pasivyti... Galutiniai rezultatai nedaug skyrėsi,tad prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė pranešė, kad nugalėjo draugystė. Visi viktorinos dalyviai uždainavo populiariąją dainą ,,Aux Champs – Elysées“ (Elyziejaus laukuose), gavo mini prizus ir išsinešė gerą nuotaiką.

 

Gabrielė Kestenytė, 4D kl.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10