Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokiniai ir mokytojai yra įsijungę į  tarptautinio projekto suaugusiesiems NORDPLUS ADULT programą. Projektą sudaro trys etapai.  Pirmoji projekto veiklos dalis 2012 m. spalio 30–31 d. prasidėjo Jūrmaloje (Latvija). Į antrąjį etapą šių metų balandžio 1–3 dienomis Estijoje, Rakverės mieste, vyko mokytojai Vaida Jankūnienė, Rima Tarbūnienė, Rita Šimkuvienė, Jolanta Kvedarienė, Sonata Vaitiekūnė ir penki 11–12 suaugusiųjų  klasių mokiniai.

Estija mus pasitiko saulėtu pavasarišku oru, tačiau, kaip ir pas mus, žiemiška aplinka su daugybe sniego. Rakverė – miestas šiaurės Estijoje, 20 km į pietus nuo Suomijos įlankos. Mieste gyvena beveik 17 tūkstančių gyventojų, veikia keturios mokyklos, iš kurių viena – privati. Yra profesionalus ir estų labai mėgiamas teatras, vandens atrakcionų parkas, daug išlikusių senovinių pastatų liudija bendrus estų ryšius su švedais ir karus su Rusija.

Apžvalginė ekskursija po miestą kartu su mus pasitikusiomis kolegėmis iš Rakverės vakarinės mokyklos prabėgo labai greitai. Pasigrožėję miesto architektūra, parku, pasivaikščioję ilgiausia gatve projekto dalyviai, lietuviai, latviai ir estai, likusią dienos dalį skyrė darbui: mokiniai mokėsi pagrindinių estų kalbos žodžių, klausėsi rusų ir anglų kalbomis mokytojų parengtų darbų pristatymų apie savo šalies istoriją, geografiją ir kultūrą. Su paruošta mokomąja medžiaga nuotoliniu būdu naudodamiesi informacinėmis technologijomis galės susipažinti ir taikyti ugdomajame procese visų trijų šalių suaugusiųjų klasių mokiniai ir mokytojai.

Trečią viešnagės dieną apsilankėme Rakverės vakarinėje mokykloje. Mokyklos direktorė papasakojo apie savo mokyklą, pasidžiaugė renovuotomis patalpomis. Čia mokosi beveik du šimtai mokinių, daugelis jų – nuotoliniu būdu. Pamokos prasideda 8.30 val. ir tęsiasi iki 16 val. Mokykloje dirba 24 mokytojai. Projekto koordinatorė Maira Spudina iš Latvijos projekto dalyviams pateikė užduotis, kurias reikės atlikti iki kito susitikimo, dabar jau Lietuvoje, Radviliškyje.

Seminaro veikla buvo apibendrinta apžvalgine ekskursija po Tarvanpaa pilį. Atvykus prie pilies, visus pasitiko miesto simbolis - bronzinė tauro statula, pastatyta miesto 700 metų jubiliejaus proga. Pilyje visi norintys galėjo išbandyti rankos taiklumą šaudymo iš lanko rungtyje, išmokti pasigaminti paraką ar pakviesti priešininką į dvikovą viduramžius menančiais kalavijais. Susėdę pilies menėje visų trijų Baltijos šalių atstovai dalinosi įspūdžiais ir džiaugėsi galimybe bendradarbiauti.

Atsisveikinome ne tik linkėdami gero kelio, bet ir sakydami „iki pasimatymo“ rudenį Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje, kur vyks projekto baigiamoji dalis, kurioje mokytojai pristatys paruoštas užduotis pagal įvardintas temas, o mokiniai išbandys save jas atlikdami.

Vaida Jankūnienė         

istorijos mokytoja metodininkė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12