Get Adobe Flash player

Integruotas ugdymas mokykloje atskleidžia atskirų mokomųjų dalykų ryšį ir jų tarpusavio priklausomybę, leidžia pažinti ir integruoti kultūrinę aplinką į ugdymo procesą, plečia akiratį, moko bendradarbiauti.  Nors integruotas mokymas nėra naujas dalykas Lietuvos mokyklose, tačiau jo taikymas išlieka kaip vienas iš  šiuolaikinių mokymo(si) formų.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 11 suaugusiųjų klasės mokiniai, vadovaujami matematikos mokytojos Sonatos  Vaitiekūnės ir lietuvių k. mokytojos Ritos Šimkuvienės, gražią gegužės 22-osios popietę išvyko į Panevėžio rajoną, kur miškų apsuptyje stovi altruistės, prozininkės, dramaturgės, bitininkės, norėjusios tapti matematikos mokytoja, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimtasis Puziniškio dvaras. Čia įsikūrusiame muziejuje vyko integruota lietuvių kalbos ir matematikos pamoka ,,Bitute, pilkoji, iš kur medų nešioji?“ Mokiniai susipažino su Petkevičių šeimos gyvenimu, autentiškais daiktais, veikla, apžiūrėjo nuotraukas, atliko užduotis, net pabandė rašyti žąsies plunksna, prieš tai iš popieriaus lapų susisiuvę sąsiuvinį. Atlikę matematinius skaičiavimus namų ekonomikos tema ir kūrybines užduotis, mokiniai įsivertino savo veiklą ir išsakė savo refleksijas.

Pilni malonių įspūdžių, pasivaikščioję po apylinkes, pasigrožėję tvenkiniu ir puikia gamta, mokiniai ir mokytojos grįžo namo, dalindamiesi patirtais įspūdžiais ir mintimis, kad integruotas ugdymas labai praturtina, paįvairina ugdymo procesą, pamokos tampa įdomesnės, skatinančios savarankišką mokymąsi, keliančios mokinių mokymosi motyvaciją.

 

Rita Šimkuvienė, Sonata Vaitiekūnė

Radviliškio Lizdeikos gimnazija

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien63
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę63
mod_vvisit_counterŠį mėnesį63