Get Adobe Flash player

Šiandien (09-25) 1B (auklėtoja Jolanta Kvedarienė) klasės valandėlėje apsilankė svečias! Tai Alvydas Tamošiūnas, viršilos laipsnio kariškis, kuris prieš pusantros savaitės grįžo iš misijos Afganistane. Jo pasakojimo paklausyti 1B kl. gimnazistai pasikvietė ir savo draugus - 1C (auklėtoja Ana Savickienė) mokinius. Rodydamas nuotraukas, Alvydas mus supažindino su afganistaniečių kultūra, papročiais, kasdieniu gyvenimu ir problemomis. Kariškis pasakojo, jog buvo iš pradžių labai keista gyventi tokioje aplinkoje, kurią retai aplanko žaluma, bet dažnokai  smėlio audros ir  aukšta temperatūra. Iš pasakojimo sužinojome, jog afganistaniečiai nuo lietuvių skiriasi  ne tik charakterio bruožais, bet ir papildomais bendravimo būdais, pavyzdžiui,  rankos paspaudimu, arbatos vaišinimu. Afganistaniečių istorija yra susijusi su karais. Nuotraukose buvo matyti įvairiausi seni ginklai, tankai ir važiuojamosios transporto priemonės, kurios yra nenaudojamos po įvairių karų. Kai kurie žmonės gyvena pašiūrėse, pastatytose iš molio. Dykumose klajoja krūva klajoklių, kurie atkeliauja ant vienkuprių kupranugarių ir apsigyvena viename iš tokių išlikusių pastatų. „Mane labai nustebino ledo kruša, kuri skyrėsi ne tik ledukų dydžiu, bet ir žala, padaryta žmonėms!“  - pasakojo Alvydas. Taip, tai tikrai kažkas naujo šalyje, kur aplinkui vien dykumos ir kur sunku gauti geriamo vandens.Čia prasidėjo ledo kruša, kuri ne tik padarė nemažą turto žalą gyventojams, bet ir  apgadino mašinas, išdaužė stiklus ir t.t.

Svečio pasakojimas sudomino nemažai mokinių, kurie jam uždavė klausimų  apie jo karjerą  ir mokslus. Kur geriausia mokytis, kad žmogus turėtų galimybę aplankyti kitas pasaulio šalis, stebėti kitos kultūros žmones, jų papročius, tradicijas. Kariškio specialybe domėjosi ir merginos.

Simboliška, kad Europos kalbų dienos išvakarėse Alvydas kalbėjo ir apie tai, kad kalbų žinojimas atveria duris į pasaulį. Žmonės, mokantys daug kalbų, turi daugiau galimybių, o norintiems tapti kariškiais, tai ypač svarbu.

Smagu, kad šalia mūsų gyvena tokie įdomūs žmonės, turintys savo patirtį, savo požiūrį, savo išskirtinę meilę Tėvynei.



Diana Žmėjauskaitė, 1B kl. gimnazistė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12