Get Adobe Flash player

Pažinti gimtąjį kraštą, jo kultūrinį paveldą labai svarbu. Tokią galimybę suteikia integruotos pamokos, kurios paįvairina ugdymo procesą, daro jį įdomesnį, skatina savarankišką mokymąsi, kelia mokinių mokymosi motyvaciją.

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokiniai, vadovaujami matematikos mokytojos Sonatos Vaitiekūnės ir lietuvių k. mokytojos Ritos Šimkuvienės, jau ne pirmą kartą veda pamokas netradicinėje aplinkoje. Šį kartą integruotos pamokos vyko Anykščių krašte.

Rugsėjo 29-osios rytą Anykščiai pasitiko savo puikiu kraštovaizdžiu, ramiai tekančia Šventosios upe ir gražuole neogotikine bažnyčia. Aplankę ją ir šalia esantį Angelų muziejų, patraukėme į Liudiškių piliakalnį, kur ilsisi rašytojo J. Biliūno palaikai. Laipteliais užkopę į Laimės žiburį, prisiminėme jo gyvenimą ir kūrybą.

Vingiuotas kelias per Anykščių šilelį atvedė prie Puntuko, kurio dydis nustebina kiekvieną atvykusį. Jame įamžinti S. Darius ir S. Girėnas, kurie prieš 80 metų  perskrido Atlantą. Grožėdamiesi Anykščių šileliu prisiminėme A. Baranausko poemą, vėliau aplankėme klėtelę, kur  vasaros atostogų metu buvo rašoma garsioji poema apie miško grožį.


Anykščių kraštas gali didžiuotis ir vieninteliu Baltijos šalyse Arklio muziejumi. Čia mūsų laukė ne tik įdomus pasakojimas apie arklius, bet ir savo amatus pristatanti keramikė, audėja, o senovinėje aukštaitiškoje troboje ruginės duonos kepimas. Kiekvienas suformavome ir išsikepėme savo kepalėlį, klausėmės pasakojimo apie senolių tradicijas, gyvenimo būdą, duonos kelią nuo sėjos iki duonos riekės.

Svetingas Anykščių kraštas suteikė daug žinių ir emocijų, praturtino mūsų dvasią, o mokymasis netradicinėje aplinkoje suaugusiųjų klasių mokiniams padėjo geriau įsisavinti žinias, patirti naujų įspūdžių, gilinti komunikacinius gebėjimus.

R. Šimkuvienė ir S. Vaitiekūnė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7