Get Adobe Flash player

Siekdami kuo daugiau pritraukti vaikų ir jaunimo dalyvauti Europos judėjimo savaitės renginiuose, skatinti vaikus ir jaunimą sportuoti, domėtis sveika gyvensena, įtraukti mokinius į pilietinį, tautinį ugdymą per olimpinį sąjūdį, motyvuoti domėtis olimpizmu ir įvairiomis sporto šakomis Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija inicijavo Lietuvoje Europos judėjimo savaitę. Į šios savaitės renginius įsijungė daugiau nei 200 šalies mokyklų. Lizdeikos gimnazija viena pirmųjų pareiškė organizuosianti bėgimą, todėl nugalėtojams ir prizininkams LTOK bei LOA skyrė prizus bei medalius.  

2013 m. spalio 9 d. popietę daugiau nei 200 Lizdeikos gimnazijos mokinių stojo į startą bėgti lietuvišką olimpinę mylią. Bėgimo dalyvius pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti gimnazijos direktorių I.Bajarauskaitė ir palinkėjo gero vėjo. Kūno kultūros mokytojas J. Varkulevičius dalyviams išaiškino kuo skiriasi lietuviška mylia (1988 m) nuo įprastos mylios, paaiškino, kad 1988 m. atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Siekiant įprasminti šią datą nutarta organizuoti 1988 m bėgimą, pavadintą lietuviška olimpine mylia.

Lizdeikos gimnazijos sportininkai bėgo Eglių gatve iki miesto parko, apibėgo jį ir pasuko į miesto stadioną. Apibėgo stadioną ir finišavo. Greičiausiai lietuvišką mylią bėgo Rokas Kolovskis ir Gretė Lukošaitytė. Jie ir tapo bėgimo nugalėtojais.  Antrieji finišavo Tomas Pučkoris ir Vilmantė Stašauskaitė, o tretieji finišavo Rimvydas Varkulevičius ir Jovita Kuncevičiūtė. Jie buvo apdovanoti LTOK bei LOA medaliais ir prizais.

Visi bėgimo dalyviai sėkmingai pasiekė finišą. Jie tikrai įsimins lietuviškos olimpinės mylios prasmę. Sveikiname Europos judėjimo savaitės bėgimo nugalėtojus ir dalyvius.

J. Varkulevičius, kūno kultūros mokytojas ekspertas

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11