Get Adobe Flash player

Jau antrą kartą Lizdeikos  gimnazijoje vyksta  akcija „Mes rūšiuojam“ . Pirmosios akcijos, į kurią  kvietė galiūnas Žydrūnas Savickas, metu buvo  buvo surinkta 322 kg elektroninės įrangos, 26 kg naudotų baterijų ir sukaupta 148,60 taškų. Už juos nupirktos ir padovanotos gimnazijos bibliotekai 6 grožinės literatūros knygos.

Šiais metais rūpintis aplinka taip pat ragina sportininkai – penkiakovininkė Laura Sadauskaitė bei krepšininkai broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Visuotinio aplinkos apsaugos projekto „Mes rūšiuojam“ dalyvių šiemet be kitų dovanų  laukia unikalūs prizai – 100 Lietuvos krepšinio rinktinės narių parašais papuoštų krepšinio kamuolių. Jie bus skirti projekto dalyviams, kurie pademonstruos geriausias žinias apie atliekų rūšiavimą.

Kodėl verta dalyvauti projekte „Mes rūšiuojam“?

Rūšiuodami atliekas, mažiname aplinkos taršą. Elektronikos atliekų negalima mesti į buitinių šiukšlių konteinerius, nes patekę į sąvartynus tos atliekos dėl jose esančių pavojingų medžiagų pridaro daug žalos gamtai. Elektronikos atliekų taip pat negalima ardyti patiems ar leisti tai daryti neturintiems specialių leidimų. Panaudotos baterijos kartu su buities atliekomis, patekusios į sąvartynus, daro dvigubą žalą gamtai: gruntas užteršiamas pavojingomis atliekomis, o baterijose esančios medžiagos nepanaudojamos kaip antrinės žaliavos.

Už išrūšiuotas ir priduotas atliekas gauname taškų, kuriuos galime iškeisti į įvairias prekes ar paslaugas (knygas, kino bilietus, ekskursijas, keliones, karines pramogas gamtoje, sporto prekes).

Projekto dalyviams, teisingai išsprendusiems kryžiažodžius, atiteks net 100 krepšinio kamuolių su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais. Kryžiažodžiai pateikti leidiniuose „Mes rūšiuojam“, kurie yra gimnazijos skaitykloje.  Elektroninė leidinio versija - projekto internetinėje svetainėje www.mesrusiuojam.lt.

Prašome atnešti panaudotų nešiojamųjų baterijų (galvaninių elementų), jiems skirtos specialios dėžės yra gimnazijos  1 aukšto fojė ir 203 kabinete. Nebenaudojamą buitinę techniką ir elektroninės įrangos atliekas planuojame rinkti lapkričio 18 dieną.

Mokytojos Jurgita Caporkienė ir Rima Grėbliūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien19
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę19
mod_vvisit_counterŠį mėnesį19