Get Adobe Flash player

Grupė Lizdeikos gimnazijos mokinių, lankančių psichologijos ar sėkmės strategijos pamokas bei besidominčių psichologija, kartu su mokytojomis B. Varniene ir R. Dagiene lapkričio 14 dieną lankėsi Vytauto Didžiojo universitete Kaune. Ten vyko kasmetinė, jau ketvirtoji, konferencija „Psichologai mokiniams apie mokinius“.

Konferencija prasidėjo VDU psichologijos studentės antrakursės Tomos sveikinimo žodžiu ir skatinimu mums domėtis psichologija, nes su ja susiduriama ne tik studijuodami, bet ir, pavyzdžiui, apsipirkinėdami „Maximoje“.

Konferencijos metu išklausėme 6 skirtingus pranešimus, pristatomus tiek psichologiją studijuojančių studentų, tiek dėstytojų. Pirmasis pranešimas, su kuriuo buvome supažindinti, vadinosi „Kur dingsta laikas? Kelias į sėkmingą valdymą“. Sužinojome, kad laiko valdymo stoka siejasi su stresu, prasta sveikata bei blogais įpročiais, todėl svarbu išsikelti savo tikslus ir susidaryti dienotvarkę. Norėdami, kad mūsų laikas nedingtų, turime pasakyti „ne“ atidėliojimams.

Kuo svarbios elektroninės patyčios ir kuo jos skiriasi nuo tradicinių patyčių išgirdome antrajame pranešime. Buvome pakviesti atsakyti į pranešimo klausimus rankų pakėlimu ar plojimais, kurie išjudino klausytojus. Pranešimas apie elektronines patyčias tik dar kartą patvirtino, kad tiek tradicinės, tiek elektroninės patyčios yra kenksmingos ir aukai, ir skriaudėjui.

Kad pozityvi psichologija naudinga psichinei ir fizinei būsenoms bei tarpusavio santykiams, sužinojome iš trečiosios pranešėjos, kurios pranešimas vadinosi „Ar apsimoka mąstyti pozityviai“. Buvo pabrėžta, kad optimizmas gali turėti įtakos žmogaus ateities lūkesčiams, tačiau yra svarbus ir santykis su realybe bei realios pastangos.

Universiteto auditorija buvo mokoma, ir kaip valdyti konfliktus. Svarbiausia yra sutikti su problema ir suprasti, kaip ją vertina kitas žmogus. Svarbu, nepamiršti likti ramiam ir kantriam, tada visos problemos sprendžiamos daugi lengviau.

Paskaitoje buvo ieškoma ir sąsajų tarp kūrybiškumo ir požiūrio į reklamą. Sužinojome, kad reklamos, kuriose vartojamos metaforos, būna dažniau mėgstamos, nei reklamos be jų. Tačiau mums, mokiniams, labiausiai šiame pranešime įsiminė, jog mes visi esame labai kūrybiški, nes kūrybiškumo reikalaujančiu procesu yra laikomas ir nusirašinėjimas...

Paskutinis, bet ne prasčiausias pranešimas „Ar įmanoma atpažinti emocijas iš balso?“ atskleidė mums, jog tai tikrai įmanoma ir jos labai svarbios bendraujant telefonu.  Emocijos iš balso atpažinimui nesvarbi netgi pasakytų žodžių ar sakinio prasmė. Taip pat šis pranešimas bei pristatytas tyrimas parodė, kad moterys emocijas iš balso atpažįsta geriau negu vyrai.

Konferencija ir joje pristatyti pranešimai buvo tikrai įdomūs, todėl laikas joje neprailgo. Supratome, kad psichologija, jos supratimas ir taikymas svarbus kasdieniame mūsų gyvenime, ne tik psichologijos pamokose. Gavę VDU pažymėjimus apie išklausytas paskaitas patraukėme namų link.

 

4C klasės mokinė Ieva Gakštytė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6