Get Adobe Flash player

Šie metai ketvirtokams, Lizdeikos gimnazijos abiturientams, sunkus laikotarpis. Tai pirmas rimtas žingsnis gyvenime, kai  pats esi atsakingas už savo ateitį. Taigi, galvodami kaip sau padėti,gavome pakvietimą apsilankyti aukštųjų mokylų mugėje Kaune. Ilgai neplanavę, sausio 25 dieną išvažiavome į Kauną. Mugė šiemet vyko jau 13-ąjį kartą. Šiame renginyje Lietuvos aukštosios mokyklos supažindino mokinius bei mokytojus su savo siekiais ir tikslais, studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka. Aukštųjų mokyklų dėstytojai patarė ir konsultavo, kokių žinių ir gebėjimų reikia norint studijuoti vienoje ar kitoje aukštojoje mokykloje, kaip rengtis studijoms. Mugės metu moksleiviai buvo kviečiami papildyti studentų gretas. Ši mugė - puiki vieta ir proga gauti tikslius atsakymus į iškylančius klausimus: ką daryti?, ką rinktis?, kur eiti?, kuo būti?, kas patars?  Taigi, mugė beveik visiems mokiniams buvo naudinga. Vieni sužinojo apie  dar nežinomas studijų programas, kiti galutinai apsisprendė, kur norėtų studijuoti, o kiti susipažino su  dominančiais universitetais ir kolegijomis iš arčiau.

Būdami Kaune taip pat lankėmės Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Šiuo metu muziejuje veikia 7 skyriai:

  • Archeologijos skyrius kasmet atlieka archeologinius tyrinėjimus, saugo ir tvarko archeologinius radinius. Fonduose sukaupta per 45 000 eksponatų.
  • Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės karybos istorijos skyrius tyrinėja XIIIXVIII a. LDK karybos problemas.
  • Karybos istorijos (17951940 m.)skyrius renka ir tiria eksponatus apie lietuvių nacionalinius dalinius kitų valstybių kariuomenėse, sukilimus, karus, Lietuvos Nepriklausomybės kovas 19181923 m. bei tarpukario Lietuvos Respublikos kariuomenę. Didelis dėmesys skiriamas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno transatlantinio skrydžio istorijai.
  • Naujausiųjų laikų karybos skyrius tyrinėja laikotarpį nuo 1940 iki 1990 m. ir atsikūrusios Lietuvos Respublikos kariuomenę.
  • Edukacijos ir informacijos skyrius informuoja visuomenę apie muziejuje veikiančias ekspozicijas ir parodas, veda apžvalgines ir temines ekskursijas, Lietuvos istorijos pamokas moksleiviams, skaito paskaitas, organizuoja šventes ir istorinių datų minėjimus.
  • Fondų apskaitos ir apsaugos skyrius saugo, inventorizuoja ir sistemina visus muziejaus rinkinius (išskyrus archeologijos). Tai ginklų, nuotraukų, negatyvų,  daiktų, meno, numizmatikos, spaudos, pagalbinės medžiagos rinkiniai. Iš viso muziejuje saugoma 229 623 eksponatai.
  • 1997 m. prie muziejaus prijungta sovietmečiu buvusi pogrindinė ir iki šiol veikianti spaustuvė „ab“ (Salių k., Domeikavos sen., Kauno r.).

Galų gale, po ilgos ir įdomios dienos, pavalgėmę pietus Kaune ir grįžome namo kupini žinių ne vien apie aukštąsias mokylas, bet ir apie Lietuvos istoriją.

Gabija Senulytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6