Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai antrą kartą dalyvavo dvidešimt trečią kartą Vilniuje organizuotame pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtame Sausio 13-osios aukų atminimui.

Sausio 11-ąją atvykę į Vilnių bėgimo dalyviai kartu su krašto gynybos mokytoju E. Damuliu aplankė Antakalnio kapines, kuriose palaidoti žymūs Lietuvos žmonės. Vėliau gerai ruošėsi bėgimui. Nuotaiką kėlė puikus oras ir susirinkę minios žmonių, pasipuošusių tautine atributika. 12 val. šalia Antakalnio kapinių Garbės sargybos kuopos kariai iššovė salvę, paskelbdami bėgimo pradžią. Savo bėgimu Sausio 13-osios aukas  pagerbė šie lizdeikiečiai: Vytautas Vileikis (IV kl.), Emilijus Buinauskas (III kl.), Nedas Jurys (III kl.) ir Smanta Ponelytė (III kl.) bei krašto gynybos mokytojas Egidijus Damulis. Lizdeikos gimnazijos komanda sėkmingai įveikė devynių kilometrų distanciją.

Pirmieji kilometrai radviliškiečiams nebuvo sunkūs. Kiekvienas dalyvis bėgo pagal savo fizinį pajėgumą, bet stengėsi laikytis visi kartu, nes norėjo būti vieningi ir padėti vienas kitam, jei iškiltų problemų. Devynių kilometrų distancija Vilniaus gatvėmis nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto yra sudėtinga, ypač paskutiniai kilometrai, kai reikia įveikti sunkiausią kelio ruožą prie Narbuto kalno. Džiugu, kad distanciją įveikė visi. Vaikinai ypač džiaugėsi, kad vienintelė lizdeikietė Samanta Ponelytė buvo gerai fiziškai pasirengusi ir pasiekė finišą, nors prieš bėgimą pati nelabai tikėjosi.

Mokytojo E. Damulio teigimu, visi Lizdeikos gimnazijos mokiniai prieš bėgimą intensyviai treniravosi keletą mėnesių. Jie dirbo individualiai ir per krašto gynybos pamokas. Jaunuoliai bėgdavo  po 3-4 kartus per savaitę ilgindami bėgimo laiką ir  treniruodami bendrą fizinę ištvermę, kuri tikrai pravertė bėgant ilgą distanciją.

Bėgikus, kirtusius finišo liniją, organizatoriai vaišino arbata ir bandelėmis, tačiau atminimo medalių pritrūko. Organizatoriai nesitikėjo sulaukti rekordiškai daug bėgikų - 4 200. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai jau antrą kartą dalyvaudami Sausio 13-osios pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ parodė ne tik savo ištvermę, bet ir pilietinį brandumą. 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien25
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę25
mod_vvisit_counterŠį mėnesį25