Get Adobe Flash player

Balandžio 10 d. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje vyko nacionalinis ASPnet mokyklų susitikimas, kuriame aptarti  nacionalinio tinklo vizijos, mokyklų veiklos prioritetų, narystės tęstinumo klausimai. ASPet nacionalinė koordinatorė Liliana Bugailiškytė-Lideikienė pasiūlė Asocijuotų mokyklų projekte dalyvaujančioms mokykloms praktiškai taikyti kūrybingo mokymo gaires, pristatė projektus ir pasiūlymus  mokykloms, įvairias iniciatyvas. Jungtinių Tautų universiteto Pažangių tyrimų instituto Regioninių  žinių centro vadovė dr. Laima Galkutė pristatė pranešimą „Darnaus vystymosi švietimas -  svarbiausias UNESCO ASPnet veiklos principas“. Susitikimo metu aptartos mokyklų patirtys. Šilutės Vydūno gimnazijos ASPnet veiklos koordinatorė Lolita Kučinskienė pasakojo apie dalyvavimą Azijos ir Europos šalių fondo mokyklų tinklo projekte.

Susitikimą vainikavo sutarčių pasirašymas su naujai įstojusiomis į  UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklą švietimo įstaigomis bei  sertifikatų teikimas. 

Džiaugėmės, kad Radviliškio Lizdeikos gimnazija buvo priimta į šią bendruomenę. Pasiryžimą tapti UNESCO Asocijuotųjų mokyklų tinklo nare vertiname kaip pastangas įveikti iššūkius, augti, siekti aukštesnės darbo kokybės, reaguoti į aplinką ir prisidėti prie ASPnet misijos. Burdamiesi į komandas, bendradarbiaudami sieksime, kad pagrindiniai 21-ojo amžiaus švietimo ramsčiai – mokytis sužinoti, mokytis veikti, mokytis būti ir mokytis gyventi kartu – taptų kokybiško mokymosi proceso gerąja patirtimi ir kasdienybe. Esame įsitikinę, kad dalyvaudami šioje veikloje įgysime naujos patirties, kartu su visa bendruomene kursime lanksčią, atvirą pokyčiams besimokančios organizacijos kultūrą, mokysimės ir mokysime kitus, dalinsimės savo patirtimi, tapsime aktyvesniais, atviresniais, lankstesniais, inovatyvesniais, užtikrinančiais patraukią, saugią ir darnią aplinką bendruomenės nariams.

Siekdami dirbti kokybiškai, pradžioje pasirinkome 2 prioritetines sritis, kuriose, manome esame daugiausiai nuveikę, turime patirties:  sveikatos ir prevencinis ugdymas, sporto skatinimas ir darnus vystymasis, klimato kaita.

Sėkmingam įstaigos įsijungimui į Asocijuotųjų mokyklų tinklą gimnazijoje suburta pedagogų komanda, koordinuojantį veiklą, burianti aplink save kitus bendruomenės narius:

  • Rasa Remeikienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė.
  • Laima Duglas, matematikos mokytoja metodininkė.
  • Asta Šmukštienė, biologijos mokytoja metodininkė.
  • Gintauta Dauneckytė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė.
  • Jolanta Kvedarienė, informatikos mokytoja metodininkė, ASPet gimnazijos koordinatorė.

Kviečiame visus gimnazijos bendruomenės narius siūlyti veiklas, būti aktyviais ir iniciatyviais. Kartu mes galime nuveikti labai daug, tik nuo mūsų priklauso, kokioje gimnazijoje norime mokytis, dirbti, būti.

 

Jolanta Kvedarienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7