Get Adobe Flash player

Oro gynybos bataliono pažintis su Radviliškio Lizdeikos gimnazija prasidėjo 2011 m.  Ši draugystė tęsiasi ir toliau. Per tą laiką atsirado bendrų tikslų bei siekių. Vienas iš tokių – mokiniams buvo suteikta galimybė rinktis Krašto gynybos pamokas.

Tai naujas projektas, nuolatos tobulinamas bei puoselėjamas. Šio projekto tikslas - ugdyti tvirto charakterio, savarankišką, nebijantį atsakomybės, ištikimą Tėvynei, paisantį įstatymų ir elgesio normų asmenį, gerbiantį Lietuvos įstatymus ir turintį ateities viziją tapti Lietuvos gynėju. Remiantis šiuo projektu, buvo kreiptasi į švietimo įstaigas, o 2011 m. spalio 19 d. Sveikatos apsaugos, Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijos pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią įsipareigojo bendradarbiauti inicijuojant ir įgyvendinant jaunuolių sveikatinimo, fizinio rengimo ir pilietiškumo projektus, kurių tikslas – ugdyti atsakingą vaikų ir jaunimo požiūrį į pilietines teises ir pareigas.


Nedaug švietimo įstaigų Lietuvoje šiuo projektu susidomėjo. Viena iš jų -  Radviliškio Lizdeikos gimnazija. Gimnazijos vadovybė sudarė palankias sąlygas bataliono kariams įgyvendinti šio projekto tikslus, uždavinius bei siekius. Atsižvelgiant į  programos tikslus bei reikalavimus, šį darbą atlikti buvo skirta vyr. srž. spec. Egidijui Damuliui, kariui, turinčiam  pedagoginę kvalifikaciją ir, anot gimnazijos vadovybės ir mokinių, gebančiam dirbti šį švietėjišką bei naudingą darbą. Krašto gynybos mokytojas yra puikus specialistas, mokantis parinkti ir taikyti tinkamus mokymo/si metodus tikslams pasiekti,  pateikiantis mokiniams įdomią ir patrauklią mokymo/si medžiagą, randantis pusiausvyrą tarp žinių perteikimo ir konsultavimo, vadovavimo ir lyderiavimo, stebėsenos ir priežiūros.  

Ne vienerius metus trunkanti veikla šių metų gegužės 6 dieną buvo paskatinta išvyka į Vilnių. Kelionės tikslas – lankymasis Krašto apsaugos ministerijoje ir susitikimas su Krašto apsaugos ministru Juozu Oleku. Gimnazijos mokiniai, lankantys Krašto gynybos pamokas, vadovaujami vyr. srž. spec. Egidijaus Damulio, bei gimnazijos aktyvistai, lydimi gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, pavaduojančios gimnazijos direktorių, Inos Bajarauskaitės, susipažino su ministerijos veikla ir bendravo su ministru. Gerbiamas J. Oleka mokinius priėmė Žalgirio salėje, aptarė krašto apsaugos gynėjų svarbą, atsakė į klausimus, o atsisveikindamas įteikė atminimo dovanėles. Gimnazijos atstovai dėkodami ministrui įteikė Lizdeikos gimnazijos mokinių kūrybos almanachą „Margaspalvei sielai plevenant“.

Po susitikimo su ministru, gimnazistai išklausė pilietinio ugdymo paskaitėlę apie informacinius karus, kurią vedė LK Strateginės komunikacijos departamento planavimo karininkas kpt. Aurimas Navys.

Suplanuotas susitikimas greitai prabėgo, teko atsisveikinti, tačiau išvažiuoti dar nesinorėjo, todėl buvo nutarta aplankyti arkikatedros bazilikos požemius ir televizijos bokštą. Abu objektai paliko neišdildomą įspūdį. Požemiuose buvo praturtintos istorijos žinios, o televizijos bokšte prisiminti žiaurūs Sausio 13-osios įvykiai, susipažinta su TV bokšto istorija, pasigrožėta sostine iš paukščio skrydžio.

Kelionė namo neprailgo – dalintasi įspūdžiais, o turiningai praleistas laikas įsimins ilgam.

 

Lizdeikos gimnazijos informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5