Get Adobe Flash player

Gamintojų ir Importuotojų Asociacija (GIA) pradėjo trečiąjį projekto „Mes rūšiuojam“ sezoną. Kadangi į šį projektą įsijungia vis daugiau organizacijų, šiais metais tikimasi surinkti dvigubai daugiau, t.y. 1000 tonų elektronikos, baterijų atliekų. Projekto rengėjai suinteresuoti organizuoti veiklą taip, kad kiekvienas gyventojas galėtų patogiai, kuo arčiau savo namų atiduoti baterijas ar pasenusią elektroniką.  Tokiu būdu atliekos neteršia aplinkos, o yra perdirbamos ir panaudojamos dar kartą.

Matematikos mokytojų J.Caporkienės ir R.Grėbliūnienės iniciatyva Lizdeikos gimnazijos bendruomenė aktyviai įsitraukia į projekto „Mes rūšiuojam“ veiklą ir jame dalyvauja jau treti metai. Kiekvienais metais projekte dalyvauja garsūs Lietuvos žmonės. Šiemet rūpintis aplinka ragina sportininkai. „Lietuvos ryto“ gynėjas Renaldas Seibutis  akcentuoja, kad  „Atliekų rūšiavimas – tikrai ne mados reikalas, o būtinybė“, ir kviečia visus  dalyvauti  panaudotų nešiojamųjų baterijų (galvaninių elementų) ir akumuliatorių, nebenaudojamos buitinės technikos ir elektroninės įrangos atliekų surinkimo projekte „Mes – rūšiuojam“.

Kiekvienas projekto „Mes rūšiuojam“ sezonas kasmet skirstomas į dvi atskiras akcijas – viena jų prasideda rugsėjį ir tęsiasi iki sausio, kita prasideda kovą ir baigiasi vasarą. Akcijų metu sutartose vietose mokyklose ar įmonėse nustatytu laiku renkama sena, nenaudojama elektronika, senos baterijos. Atliekoms yra skirtos specialios dėžės. Kviečiame visus aktyviai prisidėti prie šio projekto ir atnešti panaudotų nešiojamųjų baterijų (galvaninių elementų), joms skirtos dėžės yra gimnazijos 1 aukšto fojė ir 203 kabinete. Nebenaudojamą buitinę techniką ir elektroninės įrangos atliekas planuojame rinkti gruodžio mėnesį.

Projekto rengėjai taip pat skelbia Kryžiažodžių konkursą, kuriame gali dalyvauti 5-12 klasių mokiniai, studentai, mokytojai. Tereikia www.mesrusiuojam.lt išsirinkti kryžiažodį, atitinkantį amžiaus grupę, jį išspręsti, o gautą atsakymą ir savo kontaktinius duomenis pateikti registracijos anketoje. Kryžiažodžiai gali būti sprendžiami tiek kompiuteriu, tiek išmaniaisiais telefonais. Iš visų dalyvių, atsiuntusių teisingus kryžiažodžių atsakymus, burtų keliu bus išrinkti 35 laimingieji, kuriems atiteks 35 originalūs, specialiai 2014 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionatui sukurti krepšinio kamuoliai su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais.

Kryžiažodžių atsakymų registracija vyksta iki 2015 metų sausio 15 dienos.

Mokytoja Jurgita Caporkienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien14
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę14
mod_vvisit_counterŠį mėnesį14