Get Adobe Flash player

Gražų spalio 1-osios rytą Lizdeikos gimnazijoje netilo šurmulys. Abiturientai, apsirengę griežtomis juodomis uniformomis, ruošėsi krikštyti net 115 pirmokų, šiais mokslo metais pradėjusius lankyti gimnaziją.

Pirmiausia naujokai buvo surikiuoti, pažymėti nekrikšto ženklu ir nuvesti į pirmojo aukšto fojė. Ten buvo pranešta, kokie išbandymai jų laukia.

Pirmasis išbandymas – gimnazijos laiptai ir mankšta stadione. Griežti prižiūrėtojai rūpinosi, kad pratimai būtų atliekami tinkamai ir sąžiningai, na, o nepaklusniųjų laukė ,,česnakinis dušas“ – puiki priemonė peršalimo ligoms įveikti. Meilę gimnazijai naujokai išreiškė mokyklos apkabinimu ir šūkiu ,,Aš myliu Lizdeiką!“    Po to visas būrys sėdo į autobusus, nes laukė netrumpa kelionė į prasmingą krikštynų vietą – Kernavę, kur stūkso Lizdeikos kalnas. Pakeliui pirmokams dar teko sutvarkyti dalį Antaniškių parko, nes tikras lizdeikietis myli gamtą ir ją saugo.


Kelionė į pirmąją istorijos metraščiuose minimą Lietuvos kunigaikštystės sostinę neprailgo, nes autobusuose visi mokėsi Lizdeikos gimnazijos himną, dainavo dainas, atsakinėjo į klausimus. Aktyviausieji nusipelnė prizo - edukacinės pamokos Kernavės archeologinės vietovės muziejaus parodų salėje.

Nuvykę vieni ruošėsi prisistatymams, žvalgėsi po vaizdingas apylinkes, kiti susipažino su archeologiniais tyrinėjimais, buvusiomis gyvenvietėmis, radiniais, amatais, atliko interaktyvias užduotis.

Šviečiant maloniai rudeninei saulutei pirmokai prisistatė savo krikštytojams ir vorele patraukė prie Lizdeikos kalno. Jo papėdėje Žynys Lizdeika kartu su pagalbininkais įžiebė aukuro ugnį ir pakvietė naujokus įrodyti, kad jie verti lizdeikiečio vardo. Naujokų laukė ne visai malonūs išbandymai. Pirmokai turėjo pamirkyti rankas ypatingame skystyje, kopti ne vieną šimtą laiptelių, viršukalnėje paragauti krikštynų košės ir prisiekti šalia pelėdžiuko ir Lizdeikos gimnazijos vėliavos. Po varginančių užduočių visiems naujokams buvo įteiktas lizdeikiečio pasas, patvirtinantis, kad naujokai tapo pilnateisiais gimnazijos bendruomenės nariais.

Pakrikštytos visos keturios pirmokų klasės kalno papėdėje atsidėkojo abiturientams už krikštą ir įteikė išradingas dovanas. Na, o paskutinis krikštynų akcentas – sudėtas gyvas žodis ,,Lizdeika“ ir įsiamžinimas gražiose Kernavės apylinkėse.

Greitai prabėgo laikas, visi grįžo namo maloniai nuvargę, bet jau tikri lizdeikiečiai. Tegyvuoja krikštynos!

 

Rita Šimkuvienė, 4 K klasės auklėtoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9